Ugrás a tartalomra

Kik is tüntetnek a gyermekvédelem mellett? - Ábrahám Róbert, Dévényi István

Ábrahám Róbert és Dévényi István az influencer tüntetésről és a gyermekvédelem jelenlegi helyzetéről.

A Hit Rádió Feedback című műsorának legfrissebb adásában Ábrahám Róbert médiaszemélyiség és Dévényi István, a Magyar Hang újságírója vitatta meg a gyermekvédelem aktuális kérdéseit, kiemelve a probléma komplexitását és a megoldások szükségességét.

A gyermekvédelem fontosságát hangsúlyozva Ábrahám Róbert és Dévényi István a bicskei eset kapcsán vitatta meg az állami gondozott gyermekek helyzetét, kiemelve a rendszerben rejlő súlyos hiányosságokat. Az intézményekben előforduló szexuális zaklatások és a pszichológiai segítség hiánya volt a központi téma.

"Egy gyermek, aki állami gondozásba kerül, sokkal nagyobb eséllyel szembesül pszichológiai és fizikai bántalmazással, ami hosszú távú következményekkel járhat számára."

- emelte ki Dévényi István.

"A gyermekvédelmi rendszer jelenlegi állapota elfogadhatatlan; a bicskei eset csak a jéghegy csúcsa. Itt az ideje, hogy komolyan vegyük ezt a problémát és valódi megoldásokat találjunk."

- mondta Ábrahám Róbert.

A beszélgetés során szó esett a politikai kapcsolatok és az influencerek egyre növekvő szerepéről a közéleti vitákban. A fókusz a politikai semlegesség kérdésén és az ilyen típusú rendezvények hatásán volt.

"Az influencerek és a politika kapcsolatának erősödése azt jelzi, hogy a hagyományos politikai kommunikáció formái megváltozhatnak. Ez lehetőséget ad új hangok megjelenésére, de kihívásokat is jelent."

- részletezte Dévényi István.

Legfrissebb