0279 Ugrás a tartalomra

Robert C. Castel vs. Kis Benedek József: Kizárt Ukrajna NATO-csatlakozása?

A legérdekesebb hírek és beszélgetések a Hit Rádió mai tartalmai közül!

A legtöbb amerikai munkavállaló fél a vallási nézetei megosztásától a munkahelyen, egy ENSZ ügynökség oktatási programjában "grillpartiként" hivatkoztak egy felgyújtott izraeli buszra, Arkansas törvényhozói emlékművet állítanának a meg nem született gyermekeknek - összegyűjtöttük Önnek a legérdekesebb híreket és beszélgetéseket a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Elhangzott a Hit Rádióban 🎙️

Robert C. Castel vs. Kis Benedek József: Kizárt Ukrajna NATO-csatlakozása?

A Hit Rádió Tűzvonalban című adásában Fekete Rita műsorvezető Robert C. Castellel, a neokohn.hu főmunkatársával és Kis Benedek József egyetemi tanárral, az MTA doktorával beszélgetett. Az interjú során szó volt a NATO szerepéről, Ukrajna támogatásáról, a finn és svéd csatlakozásról.Vendégeink egyetértettek abban, hogy a NATO szövetségesként biztos nem akar belépni a háborúba, ezért a háború alatt felvételről sem lehet szó.


Bidenék Izraelt is felforgatnák? -Yaro Patrice

Amerikai hírket kommentált Yaro Patrice nemzetközi kapcsolatok szakértő a Világnézet műsorában. Biden finanszírozhatja az izraeli kormányellenes tüntetéseket? Hogyan hathat Európára az amerikai bankok bedőlése? Milyen területeken tudja felvenni a harcot Amerika Kína ellen? Ezekről és még sok minden másról is kérdeztük szakértő vendégünket.


Tudják kezelni Európában az antiszemitizmust? - Prof. Jeffrey Kaplan

Magyarország megítélése az antiszemitizmus tekintetében Nyugaton még mindig negatív, miközben az elmúlt évtizedekben nem jellemzők antiszemita incidensek. Világnézet című műsorunk vendége Prof. Jeffrey Kaplan, a Danube Institue kiemelt vendégkutatója volt, aki beszélt a magyarországi antiszemitizmus helyzetéről, illetve arról, hogy hazánk mennyire biztonságos hely a zsidóság számára Nyugat-Európához vagy az Egyesült Államokhoz képest.


Miért fontos az emlékezés? - Gordon Gábor

Minden generáció számára fontos a múlt tanulása, megértése és az arról való megemlékezés, hogy a hibákat véletlensül se ismételjük meg a jövőnkben. Bár napjainkban nem olyan erős, mégis ki kell állnunk a kirekesztéssel szemben. Ezt pedig legegyszerűbben úgy tudjuk megtenni, ha csatlakozunk minden évben a budapesti „Élet Menete” programhoz. Az Élet Menete Alapítvány történetét, küldetését és jövőbeli céljait mesélte el nekünk Gordon Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke a Világnézet adásában.


A hitradio.hu hírei 🌎

A legtöbb amerikai munkavállaló fél a vallási nézetei megosztásától a munkahelyen

Egy új jelentés szerint az Egyesült Államokban a foglalkoztatott felnőttek közel kétharmada úgy véli, hogy politikai vagy vallási meggyőződésének tiszteletteljes kifejtése a munkahelyen negatív következményekkel járhat. A "Freedom at Work" (Szabadság a munkahelyen) című felmérés során mintegy 3000 amerikai foglalkoztatott felnőttet kérdeztek meg.


További hírek:


Arkansas törvényhozói emlékművet állítanának a meg nem született gyermekeknek

Bővebben!

Egy ENSZ ügynökség oktatási programjában "grillpartiként" hivatkoztak egy felgyújtott izraeli buszra

Bővebben!

Két egyszerű tényező hosszabbíthatja meg az ember életét

Bővebben!

🎙️

📅
A teljes műsorrendet ide kattintva érheti el!

Műsortárból ajánljuk:

Az ajándékozásról

Főként Nőként

Meghallgatom!
💡
Csak hetente szeretne a legfontosabbakról értesülni? Ide kattintva kiválaszthatja heti hírlevelünket is! ✉️

Legfrissebb