Ugrás a tartalomra

Arkansas törvényhozói emlékművet állítanának a meg nem született gyermekeknek

A republikánus képviselőház 60-19-es szavazással hagyta jóvá a javaslatot.

Sarah Huckabee Sanders kormányzó egy olyan emlékmű jóváhagyását fontolgatja, amely az Arkansasban elvetélt meg nem született csecsemőknek állítana emléket.

A republikánus képviselőház 60-19-es szavazással hagyta jóvá a javaslatot, hogy a Capitolium területén "emlékművet állítsanak a meg nem születetteknek" - számolt be a Fox News. A szenátus korábban már jóváhagyta a törvényjavaslatot.

A törvényjavaslat képviselőházi támogatója, Mary Bentley republikánus képviselő azt mondta, hogy a törvény lehetővé tenné az állam számára, hogy magánpénzeket gyűjtsön az emlékműre, hogy "emlékezzen azokra a gyermekekre, akiket nem tudtunk megvédeni, és nem is fogunk tudni elfelejteni".

A demokrata Clarke Tucker szenátor a hónap elején azt mondta a szenátusnak, hogy az emlékmű "fájdalmas" lehet a nők számára.

"Ez egy vitatott politikai kérdést visz be az állami Capitolium területére, méghozzá olyan módon, amely, úgy gondolom, fájdalmas lesz sok nő számára, akik az elmúlt 50 évben abortuszon estek át"

- mondta Tucker.

Egy 2019-ben elfogadott arkansasi törvény értelmében szinte minden abortusz tilos, kivéve, ha orvosi vészhelyzetben megmentik az anya életét. A törvény 2022-ben lépett hatályba.

A jogszabály nem határozza meg az emlékmű helyét. A Capitolium területén már vannak emlékművek, köztük egy a Little Rock-i központi középiskola szegregációját feloldó kilenc fekete diák tiszteletére, valamint egy a Tízparancsolatot kiemelő emlékmű.

(Christian Headlines)

Legfrissebb