Ugrás a tartalomra

Egy ENSZ ügynökség oktatási programjában "grillpartiként" hivatkoztak egy felgyújtott izraeli buszra

Tanárai és tananyagai révén gyűlöletet, antiszemitizmust és zsidógyilkosságot szítanak nonprofit szervezetek szerint.

Két izraeli ,nem kormányzati szervezet által kiadott új jelentés azzal vádolja az ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Ügynökségét (UNRWA), hogy tanárai és tananyagai révén gyűlöletet, antiszemitizmust és zsidógyilkosságot szít.

A 100 oldalas jelentés, amelynek címe "UNRWA Oktatás: Reform vagy visszafejlődés?"  több tucat példát említ az Izrael és a zsidók elleni gyűlöletre.

Az egyik legnyilvánvalóbb egy tavaly decemberi hivatkozás volt egy olvasásértési gyakorlatra, amelyet a Gázai övezetben található Al-Maghazi Fiú Középiskola 9. osztályos tanulói számára tartottak.

A ciszjordániai Ramallah város közelében egy zsidó busz felgyújtását "grillparti"-ként harangozták be.

A gázai Tel Al-Hawa középiskolában a 9. osztályosok az UNRWA társadalomtudományi anyagából azt tanulták, hogy a zsidó állam elleni "fegyveres harc" "isteni jog". Az Asma Middle School for Girls B középiskola 6. osztályosai számára tavaly szeptemberben feltöltött kiegészítő anyagban azt tanították, hogy a diákoknak "vérüket" kell áldozniuk a hazáért. A nyelvtani feladatok között a következő mondatok szerepeltek:

"Dzsihádot fogok elkövetni a haza felszabadításáért"

"Mi palesztinok ellenálltunk a megszállásnak"

"Nem adom fel a földem egy centiméterét sem"

A jelentést az U.N. Watch és az IMPACT készítette.

"Ez a jelentés meggyőző bizonyítékokat tár fel arról, hogy az UNRWA súlyosan és rendszeresen megsérti a semlegességet és más ENSZ-szabályokat a tanárok felvétele és az UNRWA iskoláin belüli tantervek alkalmazása során, amelyek gyűlöletre, antiszemitizmusra és terrorizmusra való felbujtást jelentenek"

-írták.

A továbbiakban bírálták a programokat finanszírozó nyugati nemzeteket az uszítás elősegítéséért.

"Ha a palesztin gyerekek számítanak, márpedig számítanak, akkor az adományozó országoknak nem kellene lehetővé tenniük az elméjük gyűlölettel való megmérgezését, amit otthon a saját gyerekeik számára soha nem engednének meg"

- jegyezték meg a szerzők a bevezetőben.

(CBN)

Legfrissebb