Ugrás a tartalomra

London szembemegy Európával, szabadságjogok sérülnek Németországban

A legérdekesebb hírek és beszélgetések a Hit Rádió mai tartalmai közül!

A palesztin terror finanszírozását követeli 87 ország Izraeltől, Stier Gábor és Szent-Iványi István Japán és Dél-Korea fegyverkezéséről, Észak-Korea a legveszélyesebb ország a keresztények számára a Open Doors szerint, szabadságjogok sérülnek Németországban, London szembemegy Európával és blokkolta a skótok transzneműekről szóló törvényjavaslatát - összegyűjtöttük Önnek a legérdekesebb híreket és beszélgetéseket a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Elhangzott a Hit Rádióban 🎙️

Stier Gábor, Szent-Iványi István: Jogosan tart régió a Japán fegyverkezéstől?

Egyre feltűnőbb Japán fegyverkezése. Dél-Korea is bejelentette, hogy túllép a megegyezésen, nukleáris fegyverkezésbe fognak. Szent-Iványi István külpolitikai elemző, volt parlamenti és európai parlamenti képviselő és Stier Gábor külpolitikai elemző, a Moszkvatér blog főszerkesztője voltak a Hit Rádió Világnézet műsorának vendégei. Milyen szinten viseli meg Oroszországot a háború? A szankciók megviselik, de politikai feszültséget milyen mértékben okozott? Vendégeink eltérő véleményt fogalmaztak meg.


Boris Kálnoky: Szabadságjogok sérülnek Németországban

Mi történne, ha Orbán azt tenné, amit Németország tett most? - teszi fel a kérdést Boris Kálnoky, az MCC Média Iskola vezetője a Mandiner hasábjain. Németországban egy törvénymódosítással lehetővé vált, hogy, közalkalmazottak bírósági ítélet nélkül is elbocsáthatók állásukból, ha felettesük úgy ítéli meg, hogy megsértették az alkotmányt. A törvény egy uniós irányelv végrehajtását szolgálná, valójában azonban súlyos szabadságjogi kérdéseket vet fel. Erről kérdeztük a kommunikációs szakembert a Hit Rádió Világnézet című műsorában.


A hitradio.hu hírei 🌎

London szembemegy Európával: blokkolta a skótok transzneműekről szóló törvényjavaslatát

Az elmúlt időben a legtöbb európai országban megnövekedett a transzneműséget támogató rendelkezések száma. A brit kormány azonban úgy látszik fordít ezen trenden, miután blokkolta a nemváltoztatás regisztrációját.  A skót “nemek elismeréséről” szóló törvényjavaslat 18-ról 16 évre csökkentené a nemváltoztatás korhatárát, emellett eltörölné a nemi diszfória orvosi diagnózisának szükségességét, valamint azt a feltételt, hogy a törvényes bejegyzéshez a kérelmezőnek két éve az “új nemében” kell élniük. Amikor a kilencvenes évek végén az Egyesült Királyság kidolgozta a Skóciával való együttműködés decentralizációját, a hatóságok olyan szabályt vezettek be, amely lehetővé tette a skót parlament döntéseinek blokkolását. London korábban soha nem élt ezzel.


További hírek:


Kutatás: a keresztényeket leginkább családjuk befolyásolja a konfliktusok megoldásában

Bővebben!

Kazahsztán megpróbálja betiltani a Bibliák behozatalát

Bővebben!

Open Doors: Észak-Korea a legveszélyesebb ország a keresztények számára

Bővebben!

Negatív rekord: 16 ezer abortuszkérelmet nyújtottak be Izraelben 2021-ben

Bővebben!

A palesztin terror finanszírozását követeli 87 ország Izraeltől

Bővebben!

Egy agyi hálózat lehet a kapocs a különböző mentális betegségek között

Bővebben!

🎙️

📅
A teljes műsorrendet ide kattintva érheti el!

Műsortárból ajánljuk:

A várandósságra való felkészülés

Ami fontos! - Családi magazin

Meghallgatom!
💡
Csak hetente szeretne a legfontosabbakról értesülni? Ide kattintva kiválaszthatja heti hírlevelünket is! ✉️

Legfrissebb