Ugrás a tartalomra

Antiszemita kurzus indul a Princeton Egyetemen?

A kurzus egyik könyve antiszemita vérvádakat tartalmaz.

Princeton Egyetem - New Yersey - forrás: Reuters/Eduardo Munoz

A Princeton Egyetem egy új bölcsészettudományi kurzusának kötelező olvasmányai közt szerepel egy könyv, amely olyan antiszemita állításokat tartalmaz, hogy az Izraeli Védelmi Erők begyűjtik a palesztin áldozatok szerveit. A kurzust Satyel Larson antropológus tartja a közel-keleti tanulmányok tanszékén.


A „The Healing Humanities: The Right to Maim” című könyet Jasbir Puar professzor írta, a New Yersey-ben található Rutgers Egyetem nemekkel kapcsolatos tanulmányi szak vezetője. Az USA diákjainak tartott Izraelről szóló előadásaiban Puar következetesen azzal vádolta Izraelt, hogy etnikai tisztogatást végeznek, és az IDF elrabolja a palesztin gyerekek testét, hogy a szerveiket tudományos kutatási célokra használják fel.

A 2017-ben megjelent könyv szerint "Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) évtizedek óta bizonyíthatóan arra törekszenek, hogy megkíméljék az emberek életét azáltal, hogy csak csonkítanak. Ez látszólag egy humanitárius gyakorlat, amely sok civilnek tartós rokkantságot okoz egy olyan megszállt területen, ahol a kórházak elpusztultak, az orvosi ellátmányt megritkították és a források szűkösek."

"A kurzus értéke egyenlő a nullával... csak egy csomó harmadrangú professzornak biztosítja a lehetőséget, hogy baloldali ideológiákba indoktrinálják a diákokat"

- mondta Jason Hill professzor a chicagói DePaul Egyetemről a Ynet beszámolóiban szerint.

A StopAntiszemitizmus szervezet a Princeton Egyetemet az Egyesült Államok egyik legantiszemitább akadémiai intézményei közé sorolta.

A vérvádak ellenére Izrael már számos esetben bizonyította, hogy ott segít a palesztinoknak, ahol tud. Legutóbb például életmentő műtétet hajtottak végre egy palesztin kisfiún, az alább beágyazott Facebook bejegyzésben pedig az látható, hogy izraeli katonák megmentettek egy palesztin csecsemőt, akinek azonnali orvosi beavatkozásra volt szüksége, mivel nem lélegzett.


A palesztin terrorszervezetek brutalitásárol viszont annál több információ lát napvilágot, hogyan kínoznak civileket, és végeznek ki embereket, és tartják terrorban az embereket a gázai övezetben, olyannira, hogy már az ott élő palesztin lakosok is tüntetést szerveztek ellenük.

Legfrissebb