Ugrás a tartalomra

Visszavarrták egy palesztin kisfiú fejét az izraeli orvosok

A kisfiút bicikliés közben ütötte el egy autó.

A 12 éves kisfiút azért kellett megműteni, mert elütötte egy autó, amelynek következtében elszakadtak a koponyát a gerinc felső csigolyájáival egybetartó szalagok.

A rendkívüli műtét során a Hadassza Orvosi Központ sebészei visszavarrták egy 12 éves fiú fejét a nyakához, miután biciklizés közben elütötte őt egy autó. - áll a Jeruzsálemi kórház jelentésében.

A ciszjordániai palesztin kisfiút, Szulejmán Hasszánt a baleset után légi úton szállították a kórház traumatológiai osztályára, ahol megállapították, hogy a koponya hátsó bázisát tartó szalagok súlyosan megsérültek, így az levált a gerinc felső csigolyájáról. Az ilyen jellegű sérülést általában belső vagy ortopédiai lefejezésnek nevezik, amely gyermekek esetében egyébként nagyon ritkán fordul elő.


"A fiú életéért küzdöttünk"


– mondta Dr. Ohad Einav, ortopéd szakorvos, aki Dr. Ziv Asa ortopéd szíkorvos, akinek csapata operálta meg a kisfiút még június elején.

"A beavatkozás nagyon bonyolult volt, és több órán át tartott. A műtőben új lemezeket és rögzítéseket használtunk. Az, hogy gyermek életét meg tudtuk menteni, az tudásunknak, és a műtőben jelenlevő leginnovatívabb technológiának köszönhető"

– nyilatkozta az orvos.

A kisfiút egy nyaki sínnel ellátva nemrég haza is engedték, ám a Hadassza kórház személyzete továbbra is megfigyelés alatt tartja őt.  - számol be a neokohn.

"Az a tény, hogy egy ilyen sérülést szenvedett gyermeknek nincsenek neurológiai hiányosságai, érzékszervi vagy motoros működési zavarai, és hogy egy ilyen hosszú folyamat után minden normálisan működik, és, hogy segédeszköz nélkül tud járni, az nem egy kis dolog."

– mondta az orvos.


Legfrissebb