Ugrás a tartalomra

A Muszlim Testvériséggel való kapcsolata miatt megfigyelés alatt áll Benzema

Visszavonnák tőle a 2022-es aranylabdát.

Karim Benzema - Kép forrása: Yasser Bakhsh/Getty Images/therealchamps.com

Egy francia szenátor javaslata szerint vissza kellene vonni a 2022-es aranylabdát, és az állampolgárságot is a népszerű focistától, Benzema-tól, mivel hetek óta megfigyelés alatt áll a több helyen is terorrszervezetté minősített Muszlim Testvériséggel való kapcsolatai miatt - írja az index.

A 97-szeres válogatott, Karim Benzema a héten egy palesztinokat támogató posztot tett közzé a twitteren, amelyben azt írta:

"Minden imánk a gázai lakosokkal, akik ismét igazságtalan bombázások áldozatai lettek, olyan bombázásoké, melyekben sem a nőket, sem a gyerekeket nem kímélik."

A poszt óriási felháborodást váltott ki Franciaországban, amelyre többek között a francia belügyminiszter, Gérald Darmanin is reagált.

"Benzemának hírhedt kapcsolatai vannak a terrorgyanús szerveetek, például a Muszlim Testvériség irányába, emiatt pedig jó ideje megfigyelés alatt áll"

-jelentette ki.

Az iszlamista szervezetet egyébként Egyiptomban, és más országokban is terrorista csoportként tartják számon, Franciaországban azonban eddig nem kapott ilyen jelölést.

Valérie Boyer , a Les Républicans párt alelnöke, követeli, hogy vonják vissza Benzema-tól az előző idényben nyújtott kimagasló teljesítményéért neki ítélt 2022-es Aranylabdát mint „szimbolikus szankció” vele szemben, és egy büntetőeljárás keretében francia állampolgárságától is megfosztaná a focistát.

Mindeközben Benzema jogi képviselői feljelentést fontolgatnak a belügyminiszterrel kapcsolatban. Hugues Vigier tagadta a politikus által megfogalmazott vádakat védencével szemben, amelynek kapcsán egy másik politikust, Nadine Moranót is beperelnék.

Legfrissebb