Ugrás a tartalomra

USA: betiltanák a fegyveres őröket a gyülekezetekben

A biztonsági csapat tagjai akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatnának, ha megsebesítenek valakit.

Kép forrása: CBN News

Demokrata szenátorok olyan törvényt szorgalmaznak, amellyel megakadályoznák, hogy az egyházak "beépített fegyveres biztonsági egységeket" alkalmazzanak a gyülekezetekben.


A a "Preventing Private Military Act of 2024" című törvényjavaslatot Edward Markey Massachusetts-i demokrata szenátor nyújtotta be, amelynek társszponzora, egy kaliforniai demokrata szenátor, Laphonza Butler.

A törvényjavaslat szövege megtiltja, hogy "magán félkatonai szervezet részeként vagy nevében eljárva lőfegyverrel, robbanó- vagy gyújtószerkezettel, illetve más veszélyes fegyverrel felfegyverkezve" járjanak el.

A törvényjavaslat egy másik részében a szöveg meghatározza azokat a körülményeket, amelyek tiltott cselekménynek minősülnek, és amelyek közé tartozik a "nagy kapacitású lőszertöltő eszközök" használata is.

A Protestia megkongatta a vészharangot a törvényjavaslat miatt, azt sugallva, hogy az "illegálissá tenné a "nyilvános járőrözést, és az olyan technikák alkalmazását, amelyek alkalmasak testi sérülés vagy halál okozására".


A Protestia megjegyezte:

"Továbbá, ha aktív lövöldözős helyzet alakulna ki, és a lövöldözőt az egyházi biztonsági csapat megölné vagy megsebesítené, a javasolt törvény a biztonsági csapat tagjait 5 évtől életfogytig tartó börtönbüntetéssel sújtaná".

A törvényjavaslat alkalmazandó szövege így szól:

"Olyan jogsértés esetén, amely ... testi sértést eredményez, a személyt e cím alapján pénzbírsággal, legfeljebb 5 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy mindkettővel büntetendő; vagy haláleset esetén a személyt e cím alapján pénzbírsággal és tetszőleges időtartamú vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.".

Egy olyan helyzetben tehát, ha egy elkövető fegyverrel az Istentisztelet résztvevőire támad (mint ahogyan az a múlt héten Joel Osteen gyülekezetében is megtörtént,) és akit a biztonsági őrök a tragédia elkerülése érdekében fegyverrel megsebesítenek, akkor a sérülések mértékétől függően akár élete végéig is börtönbe kerülhet.

(Breitbart)

Legfrissebb