Ugrás a tartalomra

Lövöldözés tört ki Joel Osteen houstoni gyülekezetében: egy kisfiú is megsérült

A lelkész szerint vannak gonosz erők, de Isten erői erősebbek ezeknél.

Lövöldözésbe kezdett egy nő vasárnap a híres keresztény prédikátor, Joel Osteen texasi gyülekezetében, egy ötéves kisfiú is megsérült.

Az erőszak nem sokkal a houstoni gyülekezet délután 2 órakkor kezdődő spanyol nyelvű istentisztelete előtt tört ki, amikor az ország nagy része a Super Bowlra készült.

A nő a hatalmas, 16 ezer ember befogadására képes Lakewood Gyülekezetbe egy kisfiúval ment be, aki később megsérült a rendőrökkel folytatott lövöldözésben.


A hívők azonnal menekülni kezdtek, miközben két szolgálaton kívüli rendőr szembeszállt a lövöldözővel, és megölte őt. A lövöldözésben egy 50 év körüli férfi is megsebesült.

Az összetűzés részletei a tragédia utáni órákban sem tisztázódtak, és a rendőrség nem hozta nyilvánosságra a nő személyazonosságát vagy a lehetséges indítékot. Azt sem tudni, hogy a nő milyen kapcsolatban állt a fiúval, ha állt egyáltalán, és hogy valójában ki lőtte le őt és a férfit.

"Az a nő, az a gyanúsított veszélybe sodorta a gyereket. Ezt a felelősséget rá fogom hárítani"

-mondta Troy Finner houstoni rendőrfőnök a templom előtt tartott sajtótájékoztatón az újságíróknak.

A kisfiú kritikus állapotban van egy gyermekkórházban, míg a férfi csipősérüléssel fekszik egy másik kórházban, akinek az állapota stabil.

A lövöldözés az istentiszteletek között történt a megatemplomban, amelyet a Hartford Institute for Religion Research szerint hetente rendszeresen 45 ezren látogatnak, és ezzel a harmadik legnagyobb megatemplom az Egyesült Államokban. Osteen szerint az erőszak sokkal súlyosabb lehetett volna, ha a korábbi, nagyobb, 11 órás istentiszteleten történik.

Alan Guity, a gyülekezet régi tagja azt mondta, hogy amikor lövéseket hallott, odarohant az édesanyjához, és mindketten a földre feküdtek és imádkoztak, miközben a lövések folytatódtak.

Finner szerint a tragédia "sokkal rosszabbul is végződhetett volna", ha a két rendőr nem lép közbe azonnal, amikor, a nő tüzet nyitott a gyülekezetre.

Miután lelőtték, a nő azt mondta a rendőrségnek, hogy bombát tart magánál, de a hatóságok szerint nem találtak robbanóanyagot, amikor átkutatták a járművét és a hátizsákját.

Osteen vasárnap azt mondta, hogy gyülekezete "le van sújtva", és hogy imádkozni fog az áldozatokért, a lövöldöző nőért és családjukért.

"Erősek maradunk, és folytatjuk, haladunk előre"

- mondta a rendőrséggel tartott sajtótájékoztatón.

"Vannak gonosz erők, de az erők, amelyek értünk vannak - Isten erői - erősebbek ennél. Szóval továbbra is erősek maradunk, és csak, tudod, azt tesszük, amire Isten elhívott minket: felemeljük az embereket és reményt adunk a világnak"."

Greg Abbott, Texas kormányzója közleményt adott ki, amelyben azt mondta:

"Szívünk együtt érez azokkal, akik a mai tragikus lövöldözésben érintettek, és az egész houstoni Lakewood Gyülekezet közösségével. Az istentiszteleti helyek szentek".

(AP)

Legfrissebb