Ugrás a tartalomra

Hogyan tud fennmaradni Magyarország a nagyhatalmak között?

A norvég kormány a bibliaiskolák több jogi biztosítékát is el akarja törölni, Krausz Tamás Európa háborús retorikájáról, egy brit jótékonysági szervezet szerint a családok közel felének kölcsön kell majd kérnie a tél átvészeléséhez, Gerő András és Máthé Áron Magyarország nemzetközi érvényesüléséről, Magyarország a második legelégedetlenebb európai nemzet - összegyűjtöttük Önnek a legérdekesebb híreket és beszélgetéseket a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Elhangzott a Hit Rádióban 🎙️

Krausz Tamás: Európa rasszista hülyeségeket ismételget az orosz-ukrán háború kapcsán

A Hit Rádióban Krausz Tamás történész beszélgetett Király Tamás műsorvezetővel a Létkérdés legfrissebb adásában. Az az orosz-ukrán háború morális kérdésein túl szóba került Ukrajna azon szándéka, miszerint a Holodomort minősítsék népirtásnak. Krausz Tamás részletesen beszélt arról, hogy miért nem jó a párhuzam a Holodomor és a Holokauszt között. Szó esett a nyugati elit fasiszta gondolatairól és a háborút irányító gondolatokról, de arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen módon csillapodhat le a mostani konfliktus.


Gerő András, Máthé Áron: Hogyan tud fennmaradni Magyarország a nagyhatalmak között?

Egy kis nemzet, mint Magyarország, hogyan tud lavírozni a nagyhatalmak között? Eddig egyérteműen amerikai hegemónia volt a világon, de az orosz-ukrán háború azt bizonyítja, hogy ez kezd átrendeződni. Gerő András történész, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója és Máthé Áron történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhejettese voltak “A háttérben” című Hit Rádiós műsor vendégei.


Deepstage: Kína már a Közel-Keleten barátkozik

A NOB felülbírálta transzneműséggel kapcsolatos irányelvét, Kína lehet a vébé igazi győztese, mivel a egyre szorosabb kapcsolatot épít ki a közel-keleti olajkirályságokkal - ezekről a témákról beszélt Rehák-Rimaszombati Andrea a Deepstage műsorvezetője.


A hitradio.hu hírei 🌎

Egy brit jótékonysági szervezet szerint a családok közel felének kölcsön kell majd kérnie a tél átvészeléséhez

A The Children's Society új, Egyesült Királyságban végzett felmérése szerint a szülők és gondviselők majdnem fele (46 százalék) szerint valószínű, hogy a téli hónapokban kölcsön kell majd kérniük pénzt, hogy legyen pénzük az olyan alapvető dolgokra, mint az élelmiszer és az energia. A kutatás szerint ez az arány még magasabb azoknál a szülőknél és gondozóknál, akik azt mondták, hogy már most is pénzügyi gondokkal küzdenek - 74 százalékuk szerint valószínű, hogy az emelkedő költségek miatt kölcsön kell majd kérniük pénzt az alapvető szükségletekre.


További hírek:


A norvég kormány a bibliaiskolák több jogi biztosítékát is el akarja törölni

Bővebben!

Muszlim szélsőségesek hazacsaltak, majd megvertek egy keresztény tanárt és fiát Ugandában

Bővebben!

A máltai parlament vitatott abortusz-módosítást hagyott jóvá

Bővebben!

Kisbabájával együtt hagyhatta el a kórházat a hason lőtt zsidó anyuka

Bővebben!

Képek: Jézus Krisztus bábájának temetkezési barlangját tárhatták fel Izraelben

Bővebben!

Magyarország a második legelégedetlenebb európai nemzet

Bővebben!

"Szőrős gyerek": a kutyatartók 65 százaléka családtagként tekint kedvencére Magyarországon

Bővebben!

🎙️

📅
A teljes műsorrendet ide kattintva érheti el!

Műsortárból ajánljuk:

Érzelmek a kapcsolatban

Lélekmód

Meghallgatom!
💡
Csak hetente szeretne a legfontosabbakról értesülni? Ide kattintva kiválaszthatja heti hírlevelünket is! ✉️

Legfrissebb