Ugrás a tartalomra

Egy brit jótékonysági szervezet szerint a családok közel felének kölcsön kell majd kérnie a tél átvészeléséhez

Photo by Daiga Ellaby / Unsplash

Egy keresztény jótékonysági szervezet vezetője azt mondja, hogy mélyen aggódik a megélhetési válság gyermekekre gyakorolt hatása miatt Nagy-Britanniában.

A The Children's Society új, Egyesült Királyságban végzett felmérése szerint a szülők és gondviselők majdnem fele (46 százalék) szerint valószínű, hogy a téli hónapokban kölcsön kell majd kérniük pénzt, hogy legyen pénzük az olyan alapvető dolgokra, mint az élelmiszer és az energia.

A kutatás szerint ez az arány még magasabb azoknál a szülőknél és gondozóknál, akik azt mondták, hogy már most is pénzügyi gondokkal küzdenek - 74 százalékuk szerint valószínű, hogy az emelkedő költségek miatt kölcsön kell majd kérniük pénzt az alapvető szükségletekre.

"Ez egy igazán nyugtalanító felmérés az évnek abban az időszakában, amikor a családoknak tele kellene lenniük örömmel, és készülniük kellene Krisztus születésének megünneplésére, és élvezniük kellene a családdal és a barátokkal való együttlétet."

-mondta Mark Russel, a jótékonysági szervezet vezetője.

"A 2000 szülő és gondozó körében végzett felmérésünkből az derült ki, hogy túl sok család számára egyszerűen túl nehéz az élet. Nagyon-nagyon idegesek és nyugtalanok vagyunk, és őszintén szólva aggódunk az idei tél miatt, hogy túl sok olyan család van, akiknek nincs elég pénzük arra, hogy ételt tegyenek az asztalra vagy fűtsék a radiátort."

-fejezte ki aggodalmát.

"Nagy-Britannia egyik legnagyobb gyermekjótékonysági szervezetének vezérigazgatójaként mélységesen aggódom, hogy ez milyen hatással lesz az ország azon gyermekeire és fiataljaira, akik fázva járnak iskolába. Tudjuk, hogy a gyerekek nem esznek megfelelően. Ismerünk olyan gyerekeket, akiknek a szülei nem tudnak enni. Mélységesen aggódom mindennek a gyermekekre gyakorolt hatása miatt, miközben a tél sötét és még hidegebb hónapjai felé haladunk."

-tette hozzá.

A felmérésből az is kiderült, hogy az összes megkérdezett több mint kétharmada (66 százalék) és az anyagi gondokkal küzdő szülők és gondozók 87 százaléka számolt be arról, hogy az elmúlt három hónapban a háztartásukban a hónap vége előtt elfogyott a pénz.

Az otthoni karácsonyi kiadások csökkentése mellett a szülők és gondozók közel fele (47 százalék) azt mondta, hogy kevesebbet költene a barátok és családtagok meglátogatására irányuló utazásokra, ami arra utal, hogy esetleg nem látogatná meg azokat a családtagjait, akikkel nem él együtt, 58 százalékuk pedig csökkentené kiadásait az olyan tevékenységekre, mint a partik és kirándulások.

"Előre jelezzük, hogy az adósság ketyegő időzített bombája van a sarkon"

-húzta alá Russel.

"Túl sok család néz szembe ezzel a közvetlen válsággal. Sürgősen szükségünk van arra, hogy a kormány további támogatással lépjen közbe, amely arra irányul, hogy a gyermekek biztonságban és melegben legyenek ezen a télen"

- zárta.

(Premier Christian News)

Legfrissebb