Ugrás a tartalomra

Irán területén történt robbantások: pakisztáni megtorlás?

Pakisztán válaszolt a hétfői légicsapásokra.

Irán és Pakisztán zászlaja. - Képillusztráció: Thomas Levinson/The Daily Beast/Getty/Reuters

Pakisztán, válaszul az iráni légitámadásokra több "terrorista" célpontra is csapást mért szomszédja területén - számol be az RT News.

Pakisztán légicsapásokat hajtott végre egy iráni területről tevékenykedő militáns csoport ellen - közölte egy iszlámábádi hírszerzési forrás az AFP-vel. Az iráni állami média szerint csütörtök reggel több robbanás is hallatszott Irán legdélebbi tartományának egyik határvidékének közelében.

"Több robbanást" jelentettek több helyről Szaraván város környékén csütörtök kora reggel - közölte egy meg nem nevezett iráni tisztviselő az állami IRNA hírügynökséggel. Egy másik forrás megjegyezte, hogy a csapásokban "több ember megsérült" - írja a Mehr News.

A támadásokat azóta a ForexLive beszámolói szerint pakisztáni külügyminisztérium egy nyilatkozatban is megerősítette, hogy Pakisztán katonai csapások sorozatát hajtotta végre terrorista rejtekhelyek ellen az iráni Szisztán-Baludzsisztán tartományban. A művelet során állításuk szerint számos terroristát kiiktattak. A csapások a nyilatkozatban foglaltak szerint Pakisztán "saját biztonságát, és nemzeti érdekeit szolgálták."

"Pakisztán teljes mértékben tiszteletben tartja Irán szuverenitását és területi integritását, és minden szükséges lépést megtesz a lakosság biztonságának megőrzése érdekében, és továbbra is arra fog törekedni, hogy Iránnal közös megoldásokat találjon a terrorizmus ellen"

-áll a pakisztáni külügyminisztérium által kiadott nyilatkozatban.

Pakisztán lépései két nappal azután történtek, hogy az Irán által végrehatjott légicsapások következtében több civil, köztük két gyermek is életét vesztette Pakisztánban, és figyelmeztetett, hogy ennek következményei lesznek, amelyekért Teherán lesz a felelős.

Legfrissebb