Az Open Doors a keresztényüldözés eddigi legrosszabb mértékét jegyezte a múlt évben

A keresztények világszerte a hitük miatt a legsúlyosabb üldöztetésnek vannak kitéve azóta, hogy az Open Doors, az üldöztetést figyelő szervezet közel 30 évvel ezelőtt elkezdte nyilvántartani az ilyen cselekményeket.

Az Open Doors ezen a héten közzétett új, 2023-as világmegfigyelési listája szerint a világ 50 országában a keresztények rekordszintű üldöztetésnek vannak kitéve hitük miatt.

Észak-Korea visszatért a lista első helyére, és világszerte több mint 360 millió keresztény számolt be magas szintű diszkriminációról és üldöztetésről 2022-ben - írja a The Christian Post.

Wybo Nicolai, az Open Doors korábbi globális területi igazgatója, aki 1993-ban elindította a világ figyelőlistáját, azt mondta, hogy a magas szintű üldöztetés majdnem megduplázódott az első lista elkészítése óta.

A lista azt elemzi, hogy a keresztények és az egyházak milyen mértékű nyomásnak vannak kitéve a magán-, családi, közösségi és nemzeti életükben.

"Amit észrevettünk, az nem csak az üldözés növekedése, hanem Krisztus testének mérete és ereje is növekedett. Igen, sok atrocitás, sok dráma; ugyanakkor a gyülekezetek növekedése is nagy"

- mondta Nicolai.

(Christian Headlines)