Ugrás a tartalomra

Menekülttáborokban küzdenek az életbenmaradásért a nigériai mészárlás túlélői

A nemzetközi közösséghez fordultak segítségért.

Belső Menekülttábor Nigériában. - Kép forrása: Association of Medical Social Workers of Nigeria

A több mint 200 nigériai keresztény életét követelő terrortámadás túlélői a belső menekülttáborokban küzdenek az életben maradásért. - számol be a Persecution.org.


Plateau állam falusi lakosai radikális fuláni milíciákat vádoltak a Mangu, Barkin, Ladi, Bokkos és Jos East megyében elkövetett támadások elkövetésével. Letartóztatásokra nem került sor.

Az International Christian Concern (ICC) munkatársa ellátogatott egy belső menekültek táborába Barkin Ladi megyében, ahol több mint 1000 kereszténynek adtak otthont. A munkatárs látta, hogy a nők és a gyerekek azzal küzdenek, hogy egy kis lyukból vizet nyerjenek, és a nemzetközi közösséghez fordultak könyörögve, élelemért és vízért.

A kormány által vezetett Barkin Ladi belső menekültek táborának koordinátora elmondta, hogy a nők nagyon szenvednek a táborban, mivel nem jutnak megfelelő vízforráshoz. David Nanpet, a belső menekültek koordinátora elmondta, hogy a karácsonykor elkövetett mészárlás következtében 21 ember vesztette életét Barkin Ladiban, kilenc ember pedig megsebesült.

"A támadás négy napig tartott"

- mondta Nanpet, hozzátéve, hogy faluja mostanra kiürült, miután az összes házukat és négy templomukat felgyújtották. Azt mondta, hogy a térségen kívülről érkező radikális fulánik hajtották végre a " jól összehangolt támadást".

Legfrissebb