Ugrás a tartalomra

Wall Street Journal: kisebb a válás esélye, ha a házasság előtt nem éltek együtt a fiatalok

Photo by Nathan Dumlao / Unsplash

A kutatások azt mutatják, hogy azok a fiatalon kötött házasságok, amelyek során még soha nem éltek együtt a partnerrel, a legalacsonyabb válási arányt eredményezik - erről számolt be a Wall Street Journal.


A hálaadás és a Valentin-nap közötti időszakban a párok közel 40 százaléka dönt az eljegyzés mellett, a Wall Street Journal pedig arról cikkezett: melyik a legjobb életkor a házasságkötésre?

Mint írják, a hagyományos bölcsesség szerint a 20-as éveikben kell elindulniuk a nőknek szakmailag, és 30 éves korukig vagy azutánig várniuk kell a házassággal. Akkor független felnőttként megalapozhatják magukat, mielőtt egy hasonlóan sikeres partnert találnának és párra találnának. Ez a stratégia állítólag a tartós kötődés esélyét is maximalizálja, mivel a bizonyos statisztikák szerint a korai házasságkötés növeli a válás kockázatát és ezek szerint ha 30 éves korig vagy később házasodunk, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel rendelkezünk a megfelelő érettséggel, amely mind a jó választáshoz, mind a jó házastársakhoz szükséges.

Az a tény, hogy az amerikai nők első házasságkötésének átlagéletkora ma már majdnem 29 év (a férfiaknál 30 év) - és még magasabb a legalább főiskolai diplomával rendelkezők körében - azt jelzi, hogy ez a nézet széles körben el is terjedt.

Ami a válást illeti, a kutatások általában alátámasztják azt a nézetet, hogy a legjobb 30 éves korig várni a házasságkötéssel. Nicholas Wolfinger, a Utahi Egyetem szociológusa azt találta, hogy azok a nők, akik "túl korán" (a 20-as éveik közepén vagy korábban) házasodtak, nagyobb valószínűséggel szakítottak, mint azok a társaik, akik 30 éves korukhoz közel házasodtak.

"Az Egyesült Államok kormányának a családok növekedését vizsgáló nemzeti felmérésében (National Survey of Family Growth, NFSG) szereplő több mint 50 000 nő házasságról és válásról szóló jelentéseinek elemzése során azt találtuk, hogy van a nőknek egy olyan csoportja, akik számára a 30 éves kor előtti házasság nem jelent kockázatot: azok a nők, akik közvetlenül házasodtak, anélkül, hogy a házasság előtt valaha is együtt éltek volna bárkivel"

-írja a lap.

Valójában azok a nők, akik 22 és 30 éves koruk között házasodtak, anélkül, hogy előbb együtt éltek volna, az NSFG-ben a legalacsonyabb válási arányt mutatták.

Ezzel szemben a mintánkban szereplő nők mintegy 70 százalékának esetében, akik a házasságkötés előtt egy vagy több partnerrel éltek együtt, a 30 éves korig várakozás alacsonyabb válási kockázattal járt.

"Ami világos, az a következő: Ha Ön fiatal nő, aki a házasságon gondolkodik, de aggódik a válás miatt, a kutatásunk szerint nem kell várnia 30 éves koráig - feltéve, hogy talált egy jó partnert, és nem költözik össze senkivel az esküvőig."

-vonta le a következtetést a Wall Street Journal.

Mint ahogyan arról a Hit Rádió is beszámolt, kutatások azt is kimutatták korábban, hogy azon vallásos felnőttek körében a legalacsonyabb a válások aránya, akik 20-as éveikben házasodtak össze, és nem éltek előtte együtt.


Inkább meghallgatná? 🎧 A Hit Rádió híreit audio formában is eléri! 👇(Wall Street Journal)

Legfrissebb