0279 Ugrás a tartalomra

"Izraelben nagyobb biztonságban lesznek a fiaim" - a Szentföldre utazik a CNN egykori műsorvezetője

A New York-ban tomboló antiszemita tüntetések miatt döntött így.

Campbell Brown, a Facebook hírpartnerségi csapatának vezetője bemutatja Mark Zuckerberget, a Facebook vezérigazgatóját 2019-ben a Paley Centerben New Yorkban. (AP Photo/Mark Lennihan)


A volt CNN-es műsorvezető, Campbell Brown vasárnap kijózanító üzenetet tett közzé az X nevű közösségi média platformon.

Az egykori műsorvezető közölte, hogy Izraelbe viszi a fiait, ahol "nagyobb biztonságban lesznek és szívélyesbben fogadják majd őket", mint jelenleg New Yorkban, ahol tombolnak a palesztinbarát tüntetések.

"Úton vagyok Izraelbe, ahol a két fiam nagyobb biztonságban lesz, és szívélyesebben fogadják majd őket, mint ma az Upper West Side-on"

- írta Brown az X-en, korábbi nevén Twitteren.

Brown, a Facebook korábbi médiapartnerségért felelős alelnöke az #AmYisraelChai hashtaget is hozzátette a megosztotta. Az Am Jiszráel Chai azt jelenti, hogy "Izrael népe él", és gyakran használják a zsidó népet sújtó nehéz pillanatokban.

Brown üzenete akkor hangzott el, amikor több száz letartóztatásra került sor a New York-i egyetemi kampuszokon a gázai háborút követő zavargások és Izrael-ellenes tüntetések közepette.

Csak hétfő este több mint 150 embert tartóztattak le a New York-i Egyetem kampuszán a New York-i rendőrség szerint. Ezt követi egy másik, nemrégiben történt tömeges letartóztatás a Columbia Egyetemen, ahol több mint 100 embert vettek őrizetbe - jelentette az ABC News.

Elie Buechler rabbi, az iskola Ortodox Unió Zsidó Tanulási Kezdeményezéséhez kapcsolódó hitoktatója a hétvégén WhatsApp üzenetet küldött a Columbia Egyetemen tanuló mintegy 300 zsidó hallgatónak, amelyben felszólította őket, hogy hagyják el az egyetemet.

"Mély fájdalommal mondom, hogy erősen ajánlom, hogy a lehető leghamarabb térjenek haza, és maradjanak otthon, amíg nem jabul a helyzet az egyetem környékén"

- mondta Buechler.

"A Columbia egyetem mellett egy zavaró, káromkodásokkal átszőtt videón zsidó diákok láthatók, amint fenyegetik és felszólítják őket, hogy 'menjenek vissza Lengyelországba', ahol a holokauszt zajlott, miközben a diákok azt mondják egymásnak, hogy félnek, és azt kérdezik, hol van a rendőrség"

- jelentette a CBN Abigail Robertsonja, majd egy megrázó fotót mutatott:

"És egy sokkoló fotó, amelyet az X-en tettek közzé, egy tüntetőt ábrázol, aki Izrael-párti diákok előtt áll, miközben egy nyilat tartalmazó táblát tart a kezében, amelyen az áll: 'Al-Kaszam következő célpontjai'. Az al-Kaszam a Hamász palesztin terrorista csoport katonai szárnya".

(Faithwire)

Legfrissebb