Ugrás a tartalomra

Volner János a Fideszre és a Mi Hazánkra is számít a Huxitban

„Magyarország eljutott az Európai Unióval való kapcsolatában arra a pontra, ahol ennek a kapcsolatnak véget kell vetnünk.” – így indokolta Volner János a Huxit párt létjogosultságát a Hit Rádiónak adott interjúban.

A Huxit párt létrejöttével a Volner párt, amelyet Volner János nemrégiben alapított, megszűnik. Az új párt legnehezebb feladatának a politikus azt nevezte, hogy a közgondolkodásba bevezessék a Huxit realitását.  A magyar társadalmat arra kondicionálták, hogy az uniós tagság pénzügyi előnyeit lássa, holott az európai Uniós tagság nem egy végeláthatatlan pénzesőt jelent, sőt néhány éven belül el is apadhatnak ezek a források – mondta a párt vezetője.

A kilépésnek nem csak gazdasági okait jelölte meg Volner János, hanem azt is hangsúlyozta, hogy ez az Európai unió már nem az, amibe korábban Magyarország belépett. Napjaink Uniója posztkeresztény liberális korszakát éli, ami a magyar társadalom egy részének nem tetszik. A Fidesz nézőpontjával ellentétben, miszerint az Uniót tagként, belülről is meg lehet reformálni, a Huxit párt úgy látja: a trend arra mutat, hogy központosítás zajlik az Európai Bizottság vezetésével.

Emellett a befolyásos nyugat-európai politikusok egyre komolyabban fontolgatják, hogy Magyarországtól el kellene venni a vétójogot, ebbe az irányba tart a 7. cikkelyes eljárás is. Amennyiben ez így lesz, a magyarok az Unióban már fékező szerepet sem tudnának ellátni. Volner János azt is elmondta, hogy komoly különbség van Európa nyugati és keleti fele között a jövőkép tekintetében. Míg a keleti régió egy erős szuverén nemzetek közötti szövetségnek látja az Uniót, addig nyugaton egy liberális világkorszakot szeretnének, azaz  egy Európai Egyesült Államokat.

A Huxit párt célja, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból. Tematizálni akarják a közbeszédet és olyan felvilágosító munkát akartnak végezni, amelyben a magyar társadalom többségét a kilépés mellé tudják állítani. Ennek a munkának része az is, hogy országosan is ismert személyeket megnyerjenek a témának. Sőt az sem zárják ki, hogy akár a Mi Hazánk, akár a Fidesz vezető politikusait az ügy mellé lehet állítani. Volner tapasztalatai szerint a baloldali szavazók között is vannak olyanok, akik a rezsi emelkedéstől való félelem miatt szimpatizálnak a Huxit gondolatával.

Legfrissebb