Ugrás a tartalomra

Vlagyimir Putyin: mielőbb véget kell vetni az ukrajnai "tragédiának"

Szerinte egy katonai akció mindig tragédia.

Vlagyimir Putyin, orosz elnök - Kép forrása: Kremlin/X

Putyin a G20-csoport szerdai konferenciáján azt mondta, hogy Ukrajnában "tragédia" történik, és meg kell találni a módját annak, hogy mielőbb vége legyen - írja az MTI.

 "Néhány kolléga a felszólalásában arról szólt, hogy megdöbbentette őket Oroszország folytatódó ukrajnai agressziója. Igen, a katonai akció nyilvánvalóan mindig tragédia. Konkrét emberek, konkrét családok és az ország egészének tragédiája. És feltétlenül el kell gondolkodnunk azon, hogyan lehet megállítani ezt a tragédiát"

- mondta.   

Putyin emellett rámutatott, hogy nem Oroszország, hanem Ukrajna utasítja el a tárgyalásokat, és zárkózik el a párbeszéd elől, miközben Moszkva mindig is készen állt erre.       

A szerdai orosz hadijelentés szerint az elmúlt nap folyamán öt frontszakaszon hét ukrán támadás hiúsult meg, és az érintkezési vonal mentén mintegy 520 ukrán katona esett el vagy sebesült meg. A legtöbb támadást, hármat, a zaporizzsjai frontszakaszon kísérelt meg az ukrán fél, a legnagyobb emberveszteséget, mintegy 115 főt pedig a Donyeck környékén vívott harcokban szenvedte el.   

Legfrissebb