Ugrás a tartalomra

Rendkívüli: világméretű mozgósításra készül pénteken a Hamász

Az egyik korábbi vezető szerint ez a megfelelő pillanat a dzsihád alkalmazására.

Palesztin tüntetők éltetik a többezer civil haláláért felelős Hamászt London utcáin. - Kép forrása: ABC news

A Hamász terrorszervezet hivatalos nyilatkozata és egy korábbi Hamász-vezető globális mozgósításra szólít fel Izrael ellen most pénteken, október 13-án - írja a JNS.

"Az igazi veszélyt az jelenti, hogy nem lehet tudni, hogy ki fogja követni a felhívást, vagy hogy vannak-e már előre megtervezett akciók, amelyek a világ más részein már megrendezésre kerültek, és csak a zöld lámpára várnak"

- mondta James Carafano, a Heritage Foundation munkatársa és elnökének vezető tanácsadója.

Október 10-én a Hamász az "Al-Aksza árvízi péntekre” ( „Al-Aqsa Flood” az Izraelben zajló terrorista hadművelet neve) hívott fel október 13-án, a Közel-Keleti Médiakutató Intézet fordítása szerint. A közleményben a terrorszervezet "mozgósítási nyilatkozatában" erősítést kért "palesztin népétől”, az arab és iszlám világ tömegeitől és a „szabad emberektől” világszerte".

Szintén október 10-én a katari Khaled Mashal, aki 2014-2017 között vezette a Hamászt, felszólította a muszlimokat, hogy pénteken "vonuljanak az utcára" az Izrael elleni globális tiltakozás keretében.

"Minden tudósnak, aki dzsihádot tanít" - mondta - "mindenkinek, aki tanít és tanul, ez a pillanat a dzsihád alkalmazásának pillanata".
"Ez egy egyértelmű globális felhívás a fegyverekhez" - mondta a Daily Signalnak Robert Greenway, a Heritage Alapítvány Nemzetvédelmi Központjának igazgatója. "Meg fogják hallgatni. Vér fog folyni."

Melissa Lantsman, a kanadai ellenzéki frakcióvezető-helyettes kijelentette, hogy "komolyan kell venni a Hamász terroristáinak "veszélyes és gyűlöletkeltő retorikáját, amely ezen a pénteken világszerte erőszakra buzdít".

"Már eddig is nagy tüntetéseket inspiráltak gonosz tetteik támogatására. A kormány minden szintjének gondoskodnia kell a megfelelő biztonsági és védelmi intézkedésekről a zsidó iskolák, zsinagógák és közösségi központok számára országszerte"

- mondta.

Legfrissebb