Ugrás a tartalomra

Virtuális valóságban elkövetett nemi erőszak után nyomoz a brit rendőrség

Az áldozatra gyakorolt érzelmi és pszichológiai hatása hosszabb távú, mint bármilyen fizikai sérülés.

Photo by Stella Jacob / Unsplash

Az elkövetők egy fiatal lány avatarját erőszakolták meg, egy tisztviselő szerint a lányt traumatizálta az eset - írja az index.


A brit rendőrség azután indított vizsgálatot, hogy egy lány avatárja egy csapat férfi áldozatul esett egy videójátékban. A 16 év alatti gyermek karakterét megerőszakolták a virtuális valóságban – írja a Sky News.

Ez az első olyan nyomozás, amelyet a brit rendőrség a virtuális valóságban elkövetett szexuális bűncselekmény ügyében folytat.

Egy, a helyzetet ismerő tisztviselő szerint a lányt traumatizálta az eset.

Ez a gyermek hasonló pszichológiai traumát élt át, mint az, akit fizikailag megerőszakoltak. Az áldozatra érzelmi és pszichológiai hatása van, ami hosszabb távú, mint bármilyen fizikai sérülés

– mondta a tisztviselő.

A National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) brit gyermekvédelmi szervezet szerint a vállalatoknak azonnal cselekedniük kell, és többet kell tenniük a fiatal felhasználók védelme érdekében.

"Az online bántalmazás összekapcsolódik a való világban történő fizikai bántalmazással, és pusztító hatással lehet az áldozatokra".
"A virtuális valóságban az érzékek felerősödnek, és a sérülések a való világhoz nagyon hasonló módon élhetők meg"

– hangsúlyozta Richard Collard, az NSPCC gyermekbiztonsági online politikáért felelős helyettes vezetője.

Egy szeptemberben közzétett jelentésben az NSPCC sürgette a brit kormányt, hogy biztosítson iránymutatást és finanszírozást a virtuális valóságban elkövetett bűncselekményekkel foglalkozó rendőrök számára. A szervezet azt is szorgalmazta, hogy az online biztonságról szóló törvényt rendszeresen vizsgálják felül.

Legfrissebb