Videó: így kommunikál a Figure és az OpenAI humanoid robotja

A Figure nevű AI startup nemrégiben megosztotta az első humanoid robot bemutatóját, amely a ChatGPT segítségével úgy beszél, akár csak egy ember.


A humanoid robotok fejlesztése néhány évtizede meglehetősen lassú tempóban haladt, de úgy tűnik, mindez hamarosan megváltozik, köszönhetően a generatív mesterséges intelligenciának.

A Figure és az OpenAI új együttműködése tűnik a legígéretesebbnek, amely a működő humanoid robotokat illeti.

A robotfejlesztő cég mögött olyan nagy technológiai szereplők állnak, mint az OpenAI, a Microsoft, az Nvidia és az Amazon alapítója, Jeff Bezos.

A vállalat szerint a "Figure 01" néven ismert robot "beszédből beszédbe" történő érvelést folytat az OpenAI multimodális mesterséges intelligencia modelljének, a VLM-nek a segítségével.

A modell segítségével a robot megérti a képeket és a szövegeket, és a válaszadásban teljes mértékben a hang alapú kommunikációra támaszkodik.

A vállalat állítása szerint a videóban látható minden viselkedés a rendszer tanulására épül.

Ez azt jelenti, hogy a ChatGPT által működtetett robot valódi, és nem csak be van programozva, hogy előre meghatározott módon viselkedjen, és képes megtanulni egy feladatot úgy is, hogy csak nézi, ahogy mások csinálják.


(SBC)