Ugrás a tartalomra

USA: Több tízezren vonultak fel a meg nem született gyermekek védelmében

Az amerikai választások meghatározó pontja az abortuszkérdés.

Kép forrása: Getty Images/Anna Moneymaker/Staff


Több tízezren vettek részt az évente megrendezésre kerülő "March for Life" nevű életpárti felvonuláson Washingtonban a hétvégén.

Az életvédő mozgalom résztvevőit arra is felszólítottak , hogy azokban az államokban is gyűljenek össze, ahol az abortuszok legálisak, például Kaliforniában, ahol elmondásuk szerint a legrosszabb a helyzet.

'Nagyon lesújtó, hogy az olyan államok, mint Kalifornia, felkarolták "abortuszturizmust". Meghívják és fizetnek a nőknek, hogy az államba jöjjenek abortuszra"

- mondta Jeanne Mancini, a "March for Life" nevű életpárti mozgalom elnöke.

"És olyan abortuszokat engedélyeznek, amelyek messze meghaladják a Roe által megengedett mértéket

-tette hozzá Mancini.

Az eseményen több vendégszónok is felszólalt, köztük Mike Johnson, a képviselőház elnöke, Chris Smith, New Jersey-i képviselő, Jim Harbaugh, a Michigani Egyetem futballcsapatának vezetőedzője és mások. A résztvevők egy része arról vitatkozott, hogy az elnökjelöltek közül ki áll leginkább az életvédelem oldalán.

"Én Trump elnökben bízok"

- mondta Jazzi az ohiói Toledóból.

"Ő volt a leginkább életpárti elnök. Tudom, hogy néhány megjegyzése ellentmondásos volt, de szerintem a tettei néha még a szavainál is hangosabban beszélnek"

- folytatta.

A CBS News szerint az abortusz az egyik legfontosabb téma az idei elnökválasztáson.

"Senki sem tett többet ebben a tekintetben. De én történetesen a kivételek mellett állok, mint Ronald Reagan, ha az anya élete veszélyben van, vagy a terhesség erőszak vagy vérfertőzés következménye"

- mondta Trump nemrég a Fox News egyik városházi előadásán.

Eközben DeSantis és Nikki Haley azt mondta, hogy támogatnák az országos abortusztilalmat, de Haley megjegyezte, hogy egy ilyen tilalom nem menne át a kongresszuson. Haley arra is felszólította a republikánusokat, hogy hagyjanak fel az abortusz "démonizálásával".

"A Demokraták félelmet keltenek az abortusz ügyében, míg a Republikánusok ítélettel élnek. Ez egy túl személyes kérdés ahhoz, hogy a félelmet vagy az ítéletet helyezzünk előtérbe. A célunk az kellene legyen, hogy : Hogyan menthetnénk meg a lehető legtöbb babát, és támogathatnánk a lehető legtöbb anyukát?"

-mondta Haley a múlt héten. "

Marjorie Dannenfelser, a Susan B. Anthony Pro-Life America elnöke a CBS Newsnak elmondta, hogy szervezete szövetségi szinten támogatni fogja azokat a republikánus jelölteket, akik a terhesség harmadik hónapja után az abortusz korlátozását követelik.

"Ez tényleg csak az erő, a kitartás, az emberi jogokért való áldozatvállalás jelét mutatja, amelyről az életvédő mozgalom idén szól, (különös tekintettel) a nem tervezett terhességgel szembesülő nők szükségleteire"

- mondta Marjorie Dannenfelser, a Susan B. Anthony Pro-Life America elnöke.

(The Christian Headlines)

Legfrissebb