Ugrás a tartalomra

Egyesült Metodista Egyház: az elefántcsonpartiak nem kérnek a homoszexuális papokból

Szerintük az Egyesült Metodista Egyház feláldozta a becsületét az LMBTQ tiszteletére.

Marcel Sachou tiszteletes (jobbra) egy videóbemutató segítségével ismerteti, hogyan lehet segíteni a gyülekezeti tagoknak az ebola megelőzésében a Temple Bethel Egyesült Metodista Egyházban. - Kép forrása: Global-Geneva

Több mint egy millió metodista hagyja el az egyházat az azonos neműekre vonatkozó szabályok megváltoztatása miatt.


Az Egyesült Metodista Egyház küldöttei a múlt hónapban megszavazták, hogy hatályon kívül helyezik az egyház LMBTQ-lelkészekre vonatkozó, régóta fennálló tilalmát.

Ezt a döntést követően a nyugat-afrikai Elefántcsontparton működő Egyesült Metodista Egyház most bejelentette, hogy kilép a felekezetből.


Az elefántcsontparti részleg volt a felekezet legnagyobb tengerentúli joghatósága, több mint 1,2 millió taggal.

A döntésre azután került sor, hogy a küldöttek hatályon kívül helyezték az egyház LMBTQ-lelkészekre vonatkozó, régóta fennálló tilalmát, és eltörölték azt a szabályt, amely megtiltotta, hogy a saját bevallásuk szerint "gyakorló homoszexuálisokat" felszenteljenek vagy lelkésznek nevezzenek ki.

Válaszul az elefántcsontparti részleg május 28-án közölte, hogy:

"lelkiismereti okokból Isten és az Ő Igéje előtt, amely a legfőbb tekintély a hit és az élet kérdéseiben" megszavazták a kilépést.

Emellett a divízió azzal vádolta az Egyesült Metodista Egyházat, hogy "eltávolodott a Szentírástól" és "feláldozta becsületességét és integritását az LMBTQ tiszteletére".

(The Hill)

Legfrissebb