Ugrás a tartalomra

USA: összefogtak a jövő nemzedékekért a keresztény vezetők

Céljuk, hogy a zsidó-keresztény értékek továbbra is meghatározzák a nemzet jövőjét.

Szent Biblia egy amerikai zászlón. - Kép: RedletterChristians

A washingtoni székhelyű koalíció a kultúra és a közpolitika befolyásolására törekszik az élethez és a szabadsághoz való jogok megerősítésének érdekében.

Egy vezető egyházakból, keresztényekből és szervezetekből álló koalíció az Egyesült Államokban egy olyan szervezetet indított, amely a hatékony keresztény világnézet újjáélesztésére törekszik egy olyan országban, amely elmondásuk szerint „a gyermekek szexualizására, az abortuszjogok követelésére és a vallásszabadság megsértésére” törekszik .

A hivatalosan február 29-én bejelentett Danbury Intézet a 18. századi Danbury Baptistákból merít ihletet, és azt szorgalmazza, hogy a keresztények újra vállaljanak nemzeti vezetői szerepeket, hogy a közpolitikát és a közvéleményt a zsidó-keresztény értékekkel összhangban lévő irányba tereljék.

A The Danbury Institute egy ügyvezető csapat, amelyet egy kuratórium és egy tanácsadó testület irányít, amelynek elnöke Richard Land, a Southern Evangelical Seminary tiszteletbeli elnöke és a The Christian Post ügyvezető szerkesztője, az élethez és a szabadsághoz való jog megerősítését és megőrzését tűzte ki célul.

A szervezet célja a vallás szabad gyakorlásának fenntartása, a tájékozott állampolgári részvételre való ösztönzés és a zsidó-keresztény értékek népszerűsítése, mint a szabad és virágzó köztársaság alapjai

- olvasható a szervezet honlapján.

A Danbury Intézet logója. Kép: Danbury Institute

"Megtiszteltetés számomra, hogy támogathatom és ajánlhatom a Danbury Intézetet. Szeretett országunknak soha nem volt nagyobb szüksége arra, hogy emlékeztessük a lelkiismeret és a vallás szabadságának az alapító értékeire, amelyeket 18. századi Danbury baptista őseink oly bátran védelmeztek."

- mondta Land egy nyilatkozatában.

A Danbury Intézet Collin Hain COO vezetésével a gyülekezetek és lelkészek tájékoztatására és felhatalmazására fognak összpontosítani, hogy aktívan részt vehessenek a kormányzásban. A szervezet célja, hogy a washingtoni keresztény hangok képviselete révén biztosítsa, hogy a zsidó-keresztény értékek továbbra is meghatározzák a nemzet jövőjét.

"A Danbury Intézet egyházak, keresztények és szervezetek szövetsége, amelyek az élethez és a szabadsághoz való, Istentől adott jogok megerősítésére és megőrzésére szövetkeztek a kultúra és a közpolitika befolyásolásával, a vallás szabad gyakorlásának fenntartásával, a tájékozott polgárok aktív részvételére való ösztönzésével, valamint a zsidó-keresztény értékek, mint a szabad és virágzó köztársaság megfelelő alapjának népszerűsítésével"

- jegyzi meg a honlap.

Az intézet vezérigazgatója, Scott Colter hangsúlyozta küldetésük sürgősségét, kijelentve, hogy a status quo nem tűrhető tovább, és hogy a keresztényeknek aktívan meg kell védeniük a nemzet értékeit a jövő generációk számára.

"Túl sokáig ültek a keresztények tétlenül az oldalvonalon, megelégedve a status quo-val"

- mondta Colter.

"Szemtanúi vagyunk annak, ahogyan semmivé válnak azok az áldozatok, amelyeket dédszüleink hoztak nemzetünk védelmében"

- hangsúlyozta Colter valamint hozzátette:

"Apaként nem vagyok hajlandó azt mondani a gyermekeimnek, hogy feladtuk és elengedtük nagyszerű nemzetünket, ahelyett, hogy megőriznénk azt számukra. Ki kell állnunk, és azt kell mondanunk, hogy tiszteljük az életet, szeretjük a szabadságot, és erőfeszítést, időt és pénzt fogunk áldozni arra, hogy megvédjük őket."

(CP)

Legfrissebb