Ugrás a tartalomra

USA: neonácik lepték el Florida utcáit a hétvégén

Veszélyes bűnözők is vannak a tagok között.

A szélsőséges neonáci csoportok tagjai - Kép forrása: Daily Mail 

Horogkeresztes zászlókat lengetve ’Hail Hitler’-t skandálva vonultak fel fajgyűlölő csoportok a floridai Orlandó városában a hétvégén. - számol be a Daily Mail.

A közösségi médiában többek által is megosztott videókon az látható, amint a Blood Tribe és a The Goyim Defence League néven ismert szélsőséges csoportok az általuk szervezett „The March of the redshirts” néven hirdetett tüntetésen.

A magukat neonácinak valló csoportok tagjait először egy orlandói parkban látták felvonulni, majd megjelentek a Disney-nél is.

"Mindenhol ott vagyunk"

-skandálták, miközben a náci tisztelgést mutatták.

A Rágalmazásellenes Liga szélsőségekkel foglalkozó központja egy pénteken kiadott közleményen hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy szeptemberben valószínűleg több jól látható nyílvános helyen is megjelennek majd, hogy ezzel magukra hívják a nyilvánosság és a média figyelmét.

"Engedd el a népemet" - áll a egyik tüntető tábláján, kiforgatva ezzel a bibliai Mózes fáraóhoz intézett szavait arra célozva, hogy a zsidók menjenek haza. - Kép forrása: Daily Mail


A Blood Tribe (magyarul Vér Törzs) tagjaival Laura Loomer, zsidó származású jobboldali újságíró, és kongresszusi képviselőjelölt is összetűzésbe került, amint hazafelé tartott.

"Kemencébe kellene dobni"

- mondta az egyik tag Loomernek az általa közzétett videón.

A képviselőjelölt nyilvánvalóan felháborodott a felvonulók viselkedésén, viszont megvédte a jogaikat mondván, hogy:

"éppen az ilyen pillanatok emlékeztetnek minket arra, hogy a szólásszabadságot ezért találták ki. Az a beszéd, amellyel nem értesz egyet, szintén szabad beszéd˝

- fejtette ki az újságíró.

"Bár természetesen nem élveztem , ahogyan ma bántak velem, de ez emlékeztet arra, hogy a szólásszabadság mindenkinek jár"

- mondta.

Hoax-nak nevezte a holokausztot, majd visszaküldte Izraelbe és egyéb trágár szavakkal illette a képviselőnőt a képen látható férfi, Jon Minadeo, a Goyim Defense League vezetője. - forrás: Laura Loomer - Twitter

Az X-en olyan adatokat is közzétett, amelyben beszámolt a helyszínen megjelent egyik tag előéletéről.

McLellan-t 2020-ban betöréses rablás és testi sértést vádja miatt tartóztatták le, de előállították már drogkereskedelemért is, az FBI pedig  2012-ben belföldi terrorizmus miatt tartóztatta le. Az amfetamin-kereskedelem miatt csak azért nem került börtönbe, mert megállapodást kötött a CIA-val, hogy informátorként dolgozik majd nekik.

" Miért nincs ez az ember börtönben, ahova való?"

– teszi fel a kérdést Loomer.

"Nagyon veszélyes és erőszakos, és csak idő kérdése, hogy mikor tesz megint valami nagy őrültséget. Addigra lehet, hogy már túl késő lesz"

– jegyezte meg a képviselőjelölt.

A Jewish Breaking News által közzétett videóban hallható, amint a tüntetők náci mondatokat skandálva  azt kiabálják, hogy „A zsidók nem fognak helyettesíteni bennünket.”

View this post on Instagram

A post shared by Jewish Breaking News (@jewishbreakingnews)

Legfrissebb