Ugrás a tartalomra

USA: visszatartották a bizonyítványt egy végzős diáktól, aki Jézusról beszélt a ballagáson

Az oktatási körzet vezetője elmondta, hogy következményekkel jár, ha valaki eltér a tervtől a beszédében.

Mica Price (középen) - Kép forrása: Facebook

A középiskolai végzős diák nem kaphatta meg a bizonyítványát, mert beszédében eltért az eredeti tervtől és arra buzdította a hallgatóságot, hogy keressék Jézust.

Egy Kentucky diák azt állítja, hogy még mindig nem kapta meg a diplomáját, miután a diplomaosztó beszédében eltért a szövegkönyvtől, és arra buzdította a hallgatóságot, hogy keressék Jézust. A Kentucky állambeli Campbell County High School végzőse, Micah Price engedélyt kapott az iskola vezetőitől, hogy beszédének elején köszönetet mondjon "Urának és Megváltójának, Jézus Krisztusnak" - írja a WKRC Local 12, de ő tovább ment, és a tömeghez szólt.

"Ő a világosság, Ő az út, az igazság és az élet"

- mondta Price.

"Kedves osztályom, és mindenki, azért vagyok itt, hogy elmondjam, ha ezek közül egyik sincs meg az életedben és úgy tűnik, nem találod a választ, akkor az én Uram és Megváltóm a te válaszod. Ő adja nektek az Igazságot, Ő adja nektek az Utat és az Életet".

Shelli Wilson, az oktatási körzet vezetője a WKRC-nek elmondta, hogy Price az igazgatóval való találkozót követően kaphatja csak meg a diplomáját.

"Minden felszólalónak elmondtuk, hogy ha eltér a benyújtott beszédétől, a ballagáson, annak ugyanúgy következményei lehetnek, mint bármelyik iskolai rendezvényen"

- mondta Wilson.

Wilson hozzátette:

"Bár személy szerint tudom, hogy sokan közülünk büszkék ennek a fiatalembernek a hitére, és magunk is gyakorló keresztények vagyunk, az igazgatónak figyelembe kell vennie ha a diákok eltérnek a tervezett programtól".

A Fox beszámolói szerint Price szerdán, öt nappal a ballagás után végül megkaphatta a bizonyítványát, és beszámolt a vele történtekről.

Elmondta, hogy nyolc változatot nyújtott be a beszédből az iskolának és azt mondták neki, hogy vegye ki azokat a részeket, amelyek erősen a vallásról szóltak.

Price elmondta, hogy a végső tervezetből végül kivett részeket, de amikor lehetőség adódott rá, elrugaszkodott a forgatókönyvtől.

Price elmondta, hogy az ünnepség után elment a diplomáját tartalmazó borítékért. Egy igazgató megkocogtatta a vállát, és azt mondta neki, hogy beszélnie kell a tanáccsal.

"Tudtam, hogy vissza fogják tartani"

- mondta Price.

"Mondták, hogy ha felmész oda, és valami hülyeséget csinálsz, akkor visszatartják a diplomámat".

Annak ellenére, hogy tudta a következményeket, Price azt mondta, hogy szívből kellett beszélnie.

"Egyszerűen nem tudom visszatartani azt, amit Krisztus tett az életemben, Ő a mindenem"

- mondta Price.

"Szembe mentem a szabályokkal. Ez az én hibám. Bajban kellene lennem. Soha nem akartam gyűlöletet kelteni, vagy gondot okozni az iskolának"

- mondta Price.

Price júliusban csatlakozik a légierőhöz, és azt mondta, hogy a beszéde és a bizonyítványa körüli vita miatt a lelkészi pályát is fontolgatja.

(CrossWalk, Fox)

Legfrissebb