Ugrás a tartalomra

USA: Mélyponton a bibliai világnézetet vallók száma

Megdöbbentő változás állt be a járvány után.

Photo by Aaron Burden / Unsplash

Megdöbbentő hatással volt a Covid-19 járvány az amerikai keresztények világnézetére egy új felmérés szerint.


A világjárvány után a bibliai világnézettel rendelkező felnőttek aránya 4 százalékra esett vissza. dr. George Barna, a Kulturális Kutatóközpont igazgatója szerint az American World Inventory jelentés eredményei riasztóak.

Ez sokkal kiterjedtebb, mint amelyre számítottunk. Nem mindennapi, hogy "a hitbéli meggyőződést illetően ilyen nagy mértékű változás álljon be"

- emelte ki.

Barna elmondása szerint, mivel a világnézet általában tizenhárom éves korig szinte teljesen kialakul, ezért nem jellemző, hogy az adatokban nagyobb változás áll be,azonban az olyan időszakok, mint a világjárvány, meglepő változásokat idézhetnek elő a perspektívában.

"Változás állt be az igazsághoz és az Istenhez való viszonyulásban,a spirituális elkötelezettségben, erkölcsi kérdésekben, valamint a személyes életben gyakorolt spirituális tevékenységekben is úgy, mint a gyülekezetbe járás, Bibliaolvasás, a bűnök elismerése és a bűnbocsánat kérdésében is"

– mondta Barna.

A jelentés szerint az újjászületett keresztények mindössze 44 százaléka hiszi, hogy Jézus nem követett el semmilyen bűnt földi élete során, amely szembetűnő változás a 2020-as adatokhoz képest, ahol még 58 százalék volt ezen a véleményen. Azok aránya pedig akik Istentől kapott elhívást, vagy célt látnak az életükben majdnem a felére, 88 százalékról 46 százalékra csökkent.

"Át kellene gondolnunk, hogy mit teszünk a világnézettel kapcsolatban. Azt látjuk, hogy a szülők és a gyülekezetek többsége semmit nem tesz ez ellen"

– részletezte.

Matt Brown, digitális evangélista, a Think Eternity alapítója is egyetért.

"Soha ennyire nem volt még fontos hogy a környezetünkben élőknek hirdessük az evangéliumot, hogy a következő generációt tanítványokká tegyük"

– mondta Brown .

"Rendkívül fontos, hogy a következő generációnak átadjuk a bibliai világnézetet"

– hívta fel a figyelmet az evangélista.

Barna úgy véli, hogy a járvány miatti gyülekezeti bezárások, és intézkedések megrázták és összezavarták az embereket.

"Ez egy nagyszerű alkalom a tanítványok számára, hogy azt mondják : 'Tudjátok mit? Elkezdek beszélni ezekről a kérdésekről, amelyek ma az emberek fejében és szívében vannak'"

- fejtette ki véleményét.

Bár a helyzet kijózanítónak, vagy akár leküzdhetetlennek is tűnhet, Brown szerint kicsiben kell elkezdeni, és az igazsághoz való ragaszkodás mindent megváltoztathat.

"Nem kell az egész ország, vagy az egész világ súlyát a vállamon cipelnünk, de mindannyiunknak van egy Isten által adott célja és felelőssége, hogy amikor ezt látjuk fel kell tennünk a kérdést magunknak: Hogyan tudnám emlékeztetni a családomat arra, hogy van célja az életüknek? Ha mindannyian ezt tesszük, akkor azt fogjuk látni, hogy a számok ismét növekedésnek indultak"

- részletezte Brown.

(FaithWire)

Legfrissebb