0279 Ugrás a tartalomra

USA: lövöldözésből akart világrekordot dönteni egy transznemű diák

A diák azt állította, hogy ő Jézus Krisztus, és keresztre akarta feszíteni magát.

Kép forrása: Freepik

Letartóztatta a Rockwille-i rendőrség azt a diákot, aki állítólag iskolai lövöldözést tervezett, és világrekordot akart felállítani emberölésből.

A Montgomery megyei rendőrség vádat emelt egy 18 éves, transz-identitású középiskolás diák ellen egy iskolai lövöldözés elkövetésének tervével kapcsolatban. A hatóságok felfedeztek egy 129 oldalas dokumentumot, amelyben részletesen leírta a tervét, hogy lövöldözést hajtana végre egy középiskolában és egy általános iskolában, mondván, hogy "a kisgyerekek könnyebb célpontok".

Az írások a marylandi Rockville-i Andrea Ye nevű diákhoz tartoztak, aki fiúként azonosítja magát, és Alexnak hívja magát. Szerdán a Montgomery megyei rendőrség letartóztatta a tinédzsert, a rendőrség és az FBI baltimore-i területi irodája közös nyomozásának eredményeképp.

Az MCPD sajtóközleménye szerint az FBI értesítette a rendőrséget arról a 129 oldalas feljegyzésről, amely látszólag a Wootton High Schoolban és a Lakewood Elementary Schoolban elkövetendő tömeges lövöldözés terveit tartalmazta.

A rendőrség őrizetbe vette a diákot, akit tömeges erőszak elkövetésével való fenyegetéssel vádoltak meg. Ye-t a Montgomery megyei központi feldolgozó egységben tartják fogva.

A letartóztatási parancs részleteket tartalmaz Ye írásaiból, amelyekben az állt, hogy célja, hogy

"felállítsa a világrekordot a legtöbb lövöldözés során elkövetett gyilkosságok számában".

Bár Ye azt állította, hogy írásai csak kitalációk, egy személy, akivel megosztotta a dokumentumot, a múlt hónapban felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, miután észrevette, hogy az állítólagos történetben szereplő karakter "feltűnő hasonlóságot" mutat Ye-vel.

A diák írásaiban az állt, hogy "kiválasztja azokat az osztálytermeket, amelyek a legkönnyebb célpontok".

Egy másik sorban ez áll:

"Azt is fontolgattam, hogy szétlövöm a volt általános iskolámat, mert a kisgyerekek könnyebb célpontok".

Az a személy, akivel Ye megosztotta a dokumentumot, és akit a letartóztatási parancsban "Witness One" néven említenek, kapcsolatba lépett a Baltimore megyei rendőrséggel, amely március 3-án a rockville-i rendőrséget hívta ki jóléti ellenőrzésre. A jelentés szerint Ye családja megtagadta a rendőrök belépését, és nem volt hajlandó parancs nélkül megmutatni nekik az aggodalomra okot adó írásokat.

"Röviddel azután, hogy a rendőrség Ye lakóhelyére érkezett, Ye visszavonta a Witness-One-tól az irathoz való hozzáférést."

A jelentés szerint Ye korábban, 2022 decemberében kórházba került gyilkos és öngyilkos gondolatokkal, valamint azzal fenyegetőzött, hogy "szétlövi az iskolát". A tinédzsert végül 2023 januárjában engedték ki a kórházból; a jelentés azonban megjegyezte, hogy "Ye-t még mindig foglalkoztatta az önkárosítás, az iskolai lövöldözés és a robbanószerek".

"Amint arról az MCPD és az FBI nyomozóinak beszámolt, körülbelül [2023. február 20-tól 2023. július 20-ig] Ye a Johns Hopkins gyermekosztályán volt kórházban az emberölési gondolatok miatt"

- áll a dokumentumban.

"Ye azt is állította, hogy ő Jézus Krisztus, és keresztre akarta feszíteni magát. Amikor Ye-t elbocsátották, egy bentlakásos intézménybe küldték".

A letartóztatási parancs megmutatta Ye keresőmotoros előzményeit is, amelyekben különböző iskolai lövöldözésekkel kapcsolatos lekérdezések szerepeltek az elmúlt évekből és a közeli lőterekről.

Ye keresőmotoros előzményei között a 2023 márciusában a Tennessee állambeli Nashville-ben található Covenant Schoolban történt lövöldözéssel kapcsolatos lekérdezések is szerepeltek.

(CP)

Legfrissebb