Ugrás a tartalomra

USA: kirúgtak egy futballedzőt az iskola területén tartott vízkeresztség miatt

Ő felügyelte az eseményt.

Kép forrása: DAVID MADISON/GETTY IMAGES

Egy georgiai középiskolai futballedzőt kirúgtak, miután a múlt hónapban ő felügyelt egy olyan eseményt az állami iskola területén, amelyen egy lelkész megkeresztelte a csapat 20 tagját- számol be a The Christian Post.

Az októberben tartott, általa felügyelt vízkeresztség miatt menesztették a Tattnall megyei középiskola futballcsapatának edzőjét, Isaac Ferrellt. Az iskolakörzet tisztviselői egy nem részletezett "incidensre" hivatkoztak, amely a hónap elején történt.

"A Tattnall Megyei Oktatási Tanács számára a diákjaink biztonsága és védelme a legfontosabb"

- nyilatkozta a WSAV szerint Kristen Waters, a Tattnall Megyei Iskolakörzet főfelügyelője.

"A november 3-án, péntek este, a futballmeccs utáni utazás közben történt incidens kivizsgálásának eredménye alapján a kerület úgy döntött, hogy a 2024-2025-ös tanévre olyan vezető futballedzőt keres, aki összhangban van a Tattnall megyei diákok érdekeivel"

-részletezték.

Ferrell ügye októberben kezdődött, egy esemény kapcsán, amelyen ő felügyelte a gimnázium futballpályája mögött tartott eseményt, amelyen Gary Few lelkész 20 diáksportolót keresztelt meg.

Christopher Line, az állam és az egyház szétválasztásáért harcoló Freedom From Religion Foundation személyzeti ügyvédje levélben kérte a főfelügyelőt, hogy "a kerület vizsgálja ki ezt a helyzetet, és gondoskodjon arról, hogy ez az iskolában támogatott vallási kényszerítés azonnal véget érjen".

"Törvénytelen, hogy az állami iskolai sportedzők másokat, például lelkészeket hívjanak meg vagy utasítsanak arra, hogy a csapatukat imára vagy más vallási tevékenységre vezessék, beleértve a hittérítést és a keresztelést is"

-nyilatkozta az ügyvéd.

Néhányan támogatták a szertartást, köztük Latifa Johnson helyi lakos, akinek fia egyike volt azoknak a játékosoknak, akiket megkereszteltek az eseményen.

"Rendkívül büszke voltam rá, mert saját maga hozta meg a döntést. Nem kellett fognom a kezét, és azért tette, mert ő akarta"

- mondta Johnson a WSAV-nak.

Legfrissebb