Ugrás a tartalomra

USA: Jeruzsálem-napi ünnepséget tartottak Kapitóliumban

Elmondták, hogy mit is jelent valójában a "hitdiplomácia".

Az Egyesült Államok törvényhozói, izraeli tisztviselők, valamint keresztény és zsidó vezetők Jeruzsálem városának újraegyesítését ünnepelték a Capitol Hill-en.

Az eseményt Josh Reinstein, az Israel Allies Foundation elnöke szponzorálta, aki elmondta, hogy az évek során ez globális erővé vált az általa "hitdiplomáciának" nevezett eszköz révén.

"A Israel Foundation koordinálja az Israel Allies képviselőcsoportjait világszerte"

- magyarázta Reinstein.

"Ténylegesen 53 izraeli képviselőcsoportot tartunk fenn 53 országban, 1500 törvényhozóval a hálózatunkban.
"Úgy nevezett "hitdiplomáciát" alkalmazunk. Amikor az emberek bibliai támogatásukat tényleges politikai cselekvéssé alakítják, és ezt felhasználják Izrael valódi támogatásának mozgósítására."

Reinstein szerint a Congressional Israel Caucus (CIC) a legnagyobb és legbefolyásosabb képviselőcsoport.

"A Capitol Hill támogatása nagyon fontos. És azt kell mondanom, hogy október 7-e óta, a CIC tevékenységén keresztül, soha nem láttunk még ilyen aktivitást. Szinte minden nap meghallgatások tucatjaival, állásfoglalásokkal, jogszabályokkal, észrevételekel, (és) médiajelentésekkel foglalkozunk.
"A House of Representatives valójában az amerikai embereket képviseli. És az amerikai emberek 82 százaléka szereti Izraelt, minden felmérés szerint. Tehát látni a képviselőket, akik Izrael mellett állnak, igazán inspiráló.”

Brad Sherman, Ronny Jackson, Chip Roy, Victoria Foxx és Mike Sodrel kongresszusi képviselők, valamint Stuart Weinblatt rabbi és Larry Huch evangéliumi vezető is felszólalt az egybegyűltek előtt.

Amichai Chikli izraeli diaszpóraügyi miniszter felidézte a zsidó nép hosszú történelmét, és kijelentette, hogy Izraelnek és az Egyesült Államoknak ugyanazokkal az ellenségekkel kell szembenéznie.

"Ez a háború nem csak Izrael és az iráni terroristák között zajlik, hanem a jó és a rossz, az igazság és a hazugság közötti háború. Azok között, akik az életet és azok között, akik a halált keresik. A civilizációk összecsapása"

- jelentette ki Chikli.

"Amerikaiak és izraeliek, keresztények és zsidók vívják a háborút Gázában és Rafahban, az egyetemi kampuszokon itt az Egyesült Államokban a növekvő antiszemitizmus és a radikális iszlám veszélyeivel. - hangsúlyozta Chickli valamint hozzátette:
"Mindannyiunknak erkölcsi kötelessége választani és felelni, 'Hinneni' - (héberül: "Itt vagyok, küldjetek"), ahogy őseink és elődeink tették történelmünk során."

(CBN)

Legfrissebb