Ugrás a tartalomra
LMBTQUSAUSAIDHírek

USA: Ha kell a pénz, akkor kapsz ideológiát is

Új irányelveket vezetnek be.

Az USAID által szerdán közzétett videó kezdőjelenete. - forrás: usaid.gov

Pénzügyi támogatás mellé LMBTQ-lobbi és abortuszpárti ideológia is társul ezentúl az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének új keretrendszerében. - számol be a Hetek.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) szerdán új keretrendszert vezetett be amelynek politikai céljai között van az LMBTQ kisebbségek támogatása.

Ezek mellett a keretrendszer azt is kimondja, hogy a szexuális egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés és a "reproduktív jogok" - ami gyakran az abortuszra utal - kulcsfontosságú eredmények, amelyekre az USAID törekszik, amely az a szövetségi ügynökség, amely az adófizetők dollármilliárdjait osztja szét minden évben a világ országai között. - írja a Daily Wire.

"Az USAID a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) embereket és a különböző szexuális irányultságú, nemi identitású és nemi kifejezésmódú, valamint nemi jellemzőkkel rendelkező embereket minden társadalom szerves részeként támogatja és ünnepli"

– áll az új keretrendszerben.

Jay Gilliam a USAID által közzétett videóban számolt be az új irányelvekről - forrás: usaid.gov

Jay Gilliam, a USAID LMBTQI-koordinátora szerint az inkluzív fejlesztés azt jelenti, hogy "minden egyén és közösség, minden különböző identitással és tapasztalattal rendelkező egyénnek és közösségnek fontos szerepe van saját társadalmának átalakításában".

"Az USAID hihetetlenül büszke arra, hogy kiáll a diszkriminációmentesség, az empátia és a befogadás mellett. Ezeknek az értékeknek szenteljük magunkat a büszkeség hónapjában és az év minden hónapjában"

– mondta Sammantha Power, az USAID igazgatója a keretrendszer bemutató videójában.

Legfrissebb