Ugrás a tartalomra

USA: Gázába küldenék az egyetemeken randalírozó Hamász-párti tüntetőket

Az elítélteket minimum hat hónapos közmunkára köteleznék a törvényjavaslat szerint.

Palesztin-párti tüntetőket tartóztattak le birtokháborítás miatt a Dél-kaliforniai Egyetemen - Kép forrása: Getty/BBC

Egy új republikánus képviselőházi törvényjavaslat legalább hat hónapra Gázába küldene minden olyan személyt, akit egyetemi kampuszon folytatott illegális tevékenységért vádolnak és ítélnek el.

Andy Ogles képviselő (R-Tenn.) szerdán terjesztette be a törvényjavaslatot a képviselőtársaival együtt. Randy Weber (Texas) és Jeff Duncan (Washington) képviselőkkel együtt, válaszul az ország egyetemi kampuszain zajló Izrael-ellenes tüntetésekre.

E tüntetések közül több erőszakba torkollott, a rendőrség és az aktivisták közötti összecsapások következtben több száz aktivistát letartóztattak az egyetemen.

Bár Ogles törvényjavaslatának szövege nem említi Izraelt vagy az Izrael-ellenes csoportokat, kifejezetten az egyetemi kampuszokon 2023. október 7. után folytatott jogellenes tevékenységet emeli ki.

Andy Ogles képviselő (R-Tenn.) felvezeti az új törvényjavaslatot. - Kép forrása: Getty

Az elítélteket minimum hat hónapos közmunkára köteleznék a Gázai övezetben, ahol Izrael jelenleg hadjáratot folytat a Hamász felszámolására és a megmaradt izraeliek megmentésére, akiket a terroristák októberben túszul ejtettek.

"A diákok elhagyták az óráikat, hogy más diákokat zaklassanak, és megzavarják az egyetemi rendezvényeket, beleértve az egyetemi diplomaosztó ünnepségeket országszerte."
"Elég volt"

- mondta Ogles a Fox News Digitalnak.


"Ezért hoztam törvényt, hogy minden olyan személyt, akit 2023. október 7. óta jogellenes tevékenységért ítéltek el egy amerikai egyetem kampuszán, a Gázába küldjenek, hogy ott legalább hat hónapig közmunkát végezzen".

Weber szerint, ha valaki egy terrorista szervezetet támogat, és rész vesz ilyen jellegű törvénytelen tevékenységben az egyetemen, akkor

"meg kell kóstolnod a saját gyógyszered ízét."

- hangsúlyozta Weber valamint hozzátette:

"Fogadni mernék, hogy ezek a Hamász-pártiak egy napot sem bírnának ki, de biztosítsuk számukra a lehetőséget".

A törvényjavaslatnak valószínűleg bizonytalan esélyei lesznek a képviselőházban, ahol a republikánusok borotvaéles, mindössze egy mandátumos többséggel rendelkeznek. Még ha át is menne, a demokraták által irányított szenátus szinte biztosan figyelmen kívül hagyná.

(NYP)

Legfrissebb