Ugrás a tartalomra

Csodával határos: besült a fegyver, amivel egy lelkészre támadtak Amerikában

Az esetről videófelvétel is készült.

A pennsylvaniai rendőrség közölte, hogy egy férfi vasárnap megpróbálta meggyilkolni az észak-braddocki templom lelkészét prédikáció közben.

A rendőrség szerint a 26 éves Bernard Junior Polite nem sokkal délután 1 óra után lépett be a Jesus Dwelling Place templomba, és "megpróbálta lelőni a lelkészt, miközben az prédikációt tartott".

"Polite lőfegyvert fogott a lelkészre, megpróbált lőni, de a lőfegyver nem sült el"

- áll a közleményben.

"A gyülekezet egyik tagja azonnal cselekedett, megragadta Polite-ot. A tag és a lelkész le tudta fékezni és le tudta fegyverezni Polite-ot. Polite-ot a rendőrök kiérkezéséig fogva tartották".

A közlemény szerint a támadó ellen emberölés kísérlete miatt vádat emeltek.

Glenn Germany lelkész, aki a lövöldözési kísérlet célpontja volt, elmondta:

"Hálás vagyok Istennek, hogy még mindig itt vagyok, mert az bizto, hogy meghúzta a ravaszt".

A helyi médiának elmondta, hogy aznapelőtt soha nem látta a gyanúsítottat, de észrevette, hogy ki-be járkál az épületben, és közvetlen szemkontaktust létesített vele.

"Elkezdtem prédikálni, és hirtelen a bal oldalamról láttam, hogy a templom hátsó részéből a templom eleje felé mozdul, és a templom első sarkában helyezkedett el, és rám mosolygott"

- mondta.

"Hirtelen megláttam, hogy egy pisztolyt szegez rám. És ekkor már csak annyit tudtam tenni, hogy megpróbáltam fedezékbe menekülni."

A lelkész kifejezte háláját a gyülekezet egyik tagja felé is, aki hősként, életét kockáztatva berohant és leterítette a gyanúsítottat.

"Életét veszíthette volna a küzdelemben"

- részletete a lelkész valamint hozzátette:

"De ő feláldozta magát mindenkiért, és ő a hős."

(DW)

Legfrissebb