Ugrás a tartalomra

USA: fegyverrel rontott be a misére egy tinédzser fiú

Óvatosságból ezentúl minden misén fegyveres rendőrök lesznek jelen.

A klérus tagjai a pulpitus mögé bújnak a hír hallatán. - Kép forrása: WMBF

Terrorizálással vádolnak egy 16 éves tinédzsert miután fegyverrel rontott be egy templomi úrvacsorai istentiszteletre az Egyesült Államokban.

Hatvan gyermek készült az elsőáldozási szertartásra a louisianai Abbeville-ben található St Mary Magdalen katolikus templomban, amikor a hívek észrevették, hogy egy fegyveres személy berontott a hátsó ajtón.

Az egyházközség közleményében azt írta, hogy az illetővel azonnal szembeszálltak a hívek, akik azonnal lefegyverezték, kikísérték és a földre szorították, amíg a rendőrség ki nem érkezett.

A gyanúsított azt mondta a rendőröknek, hogy egy másik merénylő is van az épület közelében, amelynek következtében kitört a pánik, de az állítólagos gyanúsitottak nem találták.

A tinédzsert terrorizálással és két rendbeli fiatalkorú általi lőfegyver birtoklásával vádolják. Egy javító intézetben tartják fogva amíg az orvosok kivizsgálják.

A louisianai Lafayette püspöke, J. Douglas Deshotel közleményében az éber gyülekezeti tagok és az Abbeville-i rendőrség gyors reagálásának tulajdonította, hogy megállították a fegyveres behatolót:

"Hálásak vagyunk Istennek, hogy sikerült elkerülni a tragédiát".
"Imádkozzunk azért, hogy az ártatlan emberi életet fenyegető erőszaknak vége legyen".

Az istentiszteletet online közvetítették, és látható, ahogy valaki félbeszakítja a papot, Fr. Nicholas DuPré-t az imádság közepén, és a fülébe súgva figyelmezteti, hogy mi történik.

Ministránsok futottak át a pulpitus mögött, és amikor a pánik kezdett eluralkodni, a hangosbemondó bemondta:

"Elfogtunk egy fiatalembert. Őrizetben van. ... Nyugodjanak meg, és lassan menjenek a gyermekük mellé".
A rendőrök letartóztatják a puskával felfegyverzett tinédzsert. - Kép forrása: WMBFA

Az egyház közleményében azt mondta:

"Bár tisztában vagyunk vele, hogy ez ijesztő élmény volt a jelenlévők számára, hihetetlenül hálásak vagyunk mind a gyülekezeti tagoknak, mind a rendőröknek, hogy gyorsan cselekedtek, hogy mindenki biztonságát garantálják".

Mostantól "óvatosságból" minden misén egyenruhás rendőrök lesznek jelen.

(PCN)

Legfrissebb