Ugrás a tartalomra

USA: egy arizónai iskolai tanácson nem idézhetnek a Bibliából

Szerintük alkotmányt sért, aki a testületi üléseken a Szentírásból idéz.

Az iskolai körzet szerint alkotmányt sért, ha valaki a testületi üléseken a Bibliábol olvas fel. Kép forrása: Freepik/pvproductions

Beperelte az arizoniai iskolai tanácsot egy tag, amiért megtiltották neki, hogy a Bibliából olvasson fel idéeteket az üléseken. - írja a CBN.com

Heather Rooks, a Glendale-i Peoria Egyesített Iskolai Körzet egyik tanácstagja azt mondta, hogy azzal, hogy a Szentírásból idézett, megsértette az alkotmányt.

Egy tavaly júniusi testületi ülésen Rooks az Efézusbeliekhez írt levélből olvasott fel a KNXV-TV szerint, amelynek következtében a júliusi testületi ülésen az iskolai körzet egyik ügyvédje egy levélben tájékoztatta a tagokat arról, hogy bibliai versek idézése a testületi üléseken sérti az amerikai alkotmány intézményekre vonatkozó rendelkezéseit.

Augusztusban az iskolaszék elnöket ezután arra utasította Rooks-t, hogy ne idézzen többé a Bibliból a testületi tagok számára fenntartott ülésen.

Ennek eredményeként a First Liberty Institute és a Gibson Dunn & Crutcher LLP ügyvédi iroda ügyvédei szövetségi pert indítottak Rooks nevében, azt állítva, hogy a tanács megsértette a szólásszabadsághoz való jogát azzal, hogy azt mondta neki, nem idézhet a Bibliából.

A törvény kimondja, hogy 'a Kongresszus nem hozhat törvényt a vallás intézményének tiszteletben tartására."  Rooks gyakorlata összhangban van a nemzet több mint 200 éves történelmi gyakorlatával és felfogásával.

"Az az elképzelés, hogy az „Establishment Clause”  megakadályozza a köztisztviselőket abban, hogy a Bibliára hivatkozzanak, egyszerűen téves. Ez soha nem volt törvény. És ez soha nem volt az ország történelme vagy hagyománya"

- mondta Andrew Gould, a First Liberty vezető jogtanácsosa a KNXV-TV-nek.

"Ez egyszerűen cenzúra és a nézeteinek tartalmi alapú korlátozása"

- mondta.

Legfrissebb