0279 Ugrás a tartalomra

USA: Amerika és Izrael pusztulását kívánta a muszlim tömeg Ramadán utolsó napján

A MEMRI ügyvezető igazgatója szerint Dearborn a gyűlölet melegágyává vált.

A Michigan állambeli Dearbornban a tüntetők "Halál Amerikára" és "Halál Izraelre" kiáltásokat hallhattak a városban tartott nemzetközi al-Kudsz-napi tüntetésen.

"Khomeini imám, aki a nemzetközi Al-Quds-napot meghirdette, ezért azt mondaná, hogy minden énekléseteket és minden kiáltásotokat Amerika fejére öntsétek"

- mondta Tarek Bazzi, a Hadi intézethez kötődő michigani aktivista a gyűlésről készült videón, amelyet a Közel-Keleti Médiakutató Intézet (MEMRI) osztott meg.

Bazzi megjegyzéseit a háttérben a "Halál Amerikára!" skandálással kísérő tömeg követte.

Bazzi azzal érvelt, hogy Gáza miatt a gyűlések "inkább Amerika-ellenesek", ahelyett, hogy Izraelre összpontosítanának, mert

"az Egyesült Államok kormánya az, amely minden atrocitáshoz biztosítja a forrásokat"

Az aktivista a továbbiakban Malcom X-et idézte, aki szerint az USA "az egyik "legrothadóbb" ország, amely valaha is létezett ezen a Földön", miközben az egész amerikai "rendszer" felszámolása mellett érvelt.

"Nem csak a népirtó Joe-nak kell mennie"

- mondta Bazzi, Biden elnökre utalva.

"Az egész rendszernek el kell tűnnie. Bármilyen rendszer, amely lehetővé teszi, hogy ilyen atrocitások és ilyen ördögi cselekedetek történjenek, és támogatja ezeket - egy ilyen rendszer nem érdemli meg, hogy Allah Földjén létezzen."

Bazzi ezután Izraelre azt mondta a hallgatóságnak, hogy amikor "bolondok" megkérdezik tőlük, hogy "van-e joga Izraelnek a létezéshez, a leglogikusabb válasz a "Halál Izraelre", amelyet a világon ma már mindenütt skandálnak".

A megjegyzéseket a tömegben lévő tüntetők "Halál Izraelre" skandálásai követték.

A nemzetközi Al-Quds-nap, a ramadán utolsó péntekén évente megrendezett esemény jelentős támogatást élvez Dearbornban, ahol a legmagasabb a muszlim lakosok aránya Amerikában.

A MEMRI ügyvezető igazgatója, Steven Stalinsky szerint legalább 20 éve tartanak gyűléseket ezen a napon Dearbornban, elmondta, hogy a város "a gyűlölet melegágyává vált hosszú évek óta"

"Láthatunk gyűléseket és prédikációkat a Hamász, a Hezbollah, Irán támogatására"

- mondta Stalinsky, megjegyezve, hogy a városból kiinduló fenyegetések még hangsúlyosabbá váltak a Hamász októberi, Izrael elleni terrortámadása óta.

Bazzi beszédét a michigani Iman Usama Abdulghani megjegyzései követték, aki Izraelt "gonosz telepes gyarmatosító projektnek" és "rákos daganatnak" nevezte, miközben megtapsolta azokat, akik hajlandóak nyilvánosan kritizálni az országot. Ezután Izraelt az ISIS-el és a nácikkal tette egyenlővé.

(Fox)

Legfrissebb