Ugrás a tartalomra

USA: a választási kampány fő témája az ártatlan magzatok sorsa

Biden kampánytisztviselői "potenciális csodafegyvernek" tekintik az abortuszt.

Kép forrása: Freepik/prostooleh

A Washington Post beszámolói szerint Joe Biden, amerikai elnök a választási kampány hátralevő részében "minden napot azzal tervez eltölteni", hogy az abortusz kérdését hangsúlyozza.

Biden kampánytisztviselői állítólag az abortuszt "potenciális csodafegyvernek" tekintik, és azt remélik, hogy a téma

"mozgósítja a törzsszavazóikat, visszahozza az elégedetlen szavazókat, és olyan szavazókhoz is eljut, akiket a demokratáknak gyakran nehéz megnyerniük"

- írta Tyler Pager, a Fehér Ház riportere, megjegyezve, hogy sokan attól tartanak, hogy az infláció miatt több szavazót veszíthetnek.

"Kétségtelen, hogy ez a kérdés központi szerepet játszik a köztünk és Trump között fennálló ellentétben"

- mondta a Postnak Jen O'Malley Dillon, Biden kampányfőnöke.

"Nincs mód arra, hogy kibújjon a kérdés tulajdonjogának birtoklása alól".

A Biden-kampány stratégiájának része, hogy Trumpot szidalmazza a Roe v. Wade-ügy megdöntéséért, és azt ígéri, hogy ő vissza fogja állítani.

Április 8-án Trump hónapok óta tartó találgatások után nyilvánosságra hozta abortusz-álláspontját, büszkén kiállt a Roe-ügy megdöntésében játszott szerepe mellett, miközben azt is mondta, hogy az abortusz kérdését az egyes államokra kell hagyni (bár szerinte az erőszak vagy vérfertőzés esete kivételt képezne).

Biden abortuszkampányáról a konzertvatív keresztényeknek is meg van a véleményük. Sean Feucht, evangélista egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg gondolatait:

"Soha ne cseréljük az anyaméhben lévő ártatlan csecsemők vérét néhány szavazatra"

(Breitbart)

Legfrissebb