Ugrás a tartalomra

USA: Több tízezer csecsemő élete menekült meg tavaly óta

Működnek a törvények, csökken az abortuszok száma.

Photo by Liane Metzler / Unsplash

Több, mint harminckétezer csecsemő élete menekült meg azóta, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága döntött, és hatályon kívül helyezte a rendeletet, amely szerint a nők a terhesség huszonnegyedik hetéig szabadon rendelkezhettek az abortuszról.

A döntés következtében az abortuszok száma lényegesen csökkenni kezdett és a 2022-es év végéig végrehajtott abortuszok adatai alapján átlagosan havi 32 260 csecsemő élete menekült meg.

A Society of Family Planning jelentései szerint ezerből 13,2 helyett 12,3-ra csökkent azon reproduktív korú nők száma, akik az abortusz mellett döntenek.

Még szembetűnőbb a változás azokban az államokban, ahol a terhességmegszakításokat törvényekkel is korlátozzák. Ezekben az államokban átlagosan 43 410-zel kevesebb abortuszt hajtottak végre.

Tizenhárom államban a legtöbb abortuszt betiltották, míg egyes államokban különböző korlátozásokat vezettek be. Georgiában például a terhesség hatodik hónapja után, Arizonában és Floridában a tizenötödik, Utah államban a tizennyolcadik, Észak-Karolinában a huszadik terhességi hét után tiltották be az abortuszt.

"Ez azt jelenti, hogy a csecsemők élete megmenekül"

– mondta Tessa Longbons, a Charlotte Lozies Institute kutató munkatársa, aki szerint az adatok arra világítanak rá, hogy a törvények életeket mentenek, és országszerte hozzájárulnak az abortuszok számának csökkenéséhez.

(Christian Headlines)

Legfrissebb