Ugrás a tartalomra

Egykori német hírszerző: az európaiak kultúrája el fog tűnni

Szerinte az európaiak vízió és küldetés nélkül élnek.

Szubszaharai Afrikából érkező migránsok érkeznek Olaszország partjaira egy csónakban. Kép: Fethi Belaid/AFP/Getty Images

Németországban a politikai baloldal a németellenes ideológia irányvonalát követi – mondta Hans-Georg Maassen egykori német hírszerző az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) sajtóorgánumának, az FPÖ TV-nek. - írta meg a Magyar Nemzet.

„Egy teljesen más kultúra közeledik felénk, és mi egyáltalán nem vagyunk erre felkészülve”

– mondta Hans-Georg Maassen.

"Minél több bevándorlót fogad be más országokból a politika, ahogy jónak látja, és ad nekik állampolgárságot, egy ország vezetése annál jobban megválogatja az állam lakosságát és befolyásolja a választási eredményeket. Ezek a migránsok aztán többnyire úgy szavaznak majd, ahogy az adott kormány akarja"

– fogalmazott Hans-Georg Maassen.

"Egy teljesen más kultúra közeledik felénk. Egyáltalán nem vagyunk erre felkészülve. Például az arab államokból érkező klánok erőszakkal oldják meg a konfliktusokat, míg Közép-Európában azt gondolják, hogy ezt csak bíróságon keresztül lehet megtenni"

– tette hozzá.

Maassen úgy véli, a végeredmény az lesz, hogy fokozatosan eltűnik az európai kultúra.

Szerinte az európaiak vízió és küldetés nélkül élnek, míg a többi versengő kultúrának világos elképzelése van arról, hogy kik ők és mik a céljaik.

"Nem tudjuk, hova akarunk menni. Milyen legyen Németország vagy Ausztria 2030-ban? Csak az adott pillanatban élünk, és ezért veszítünk másokkal szemben, akiknek vallásuk vagy ideológiájuk van, és tudják, hová akarnak eljutni. Hiányzik belőlünk a küldetés"

– hangsúlyozta.

Maassen figyelmeztetései előrelátóak lehetnek, mivel Európa demográfiai változásai gyors fordulatot vettek. A Pew Research egy átfogó jelentésben már megjegyezte, hogy Európa muszlim lakossága 2050-re megháromszorozódhat, elérheti a 76 milliót.

Hosszabb időtávra azonban a PSU Research Review 2200-ra muszlim többséget jósol, míg egyes EU-országokban, például Görögországban, Írországban, Franciaországban, Belgiumban és Nagy-Britanniában a lakosság több mint háromnegyede muszlim lesz.

Legfrissebb