0279 Ugrás a tartalomra

Halálos antiszemita fenyegetés miatt letartóztattak egy férfit Arizónában

A helyi ügyész kijelentette, hogy nem tolerálják az ilyen jellegű üzeneteket.

Kép forrása: Ting Shen/Bloomberg/Getty Images

A helyi rabbinak küldött fenyegető emailben követelőzött egy férfi, aki halálosan megfenyegette őt, ha nem teljesíti a kérését - írja a Fox News.

"Letartóztattak egy arizonai férfit, aki egy antiszemita e-mailben azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi a helyi rabbit és minden más zsidót, akit csak talál"

– közölte az Igazságügyi Minisztérium.

A szövetségi tisztviselők szerint a 47 éves Jeffrey Mindockot (Tempe) szombat reggel tartóztatta le az FBI szövetségi feljelentés és elfogatóparancs alapján.

A feljelentés szerint Mindock 2023. november 3-án, pénteken reggel e-mailt küldött egy helyi zsinagóga rabbijának Scottsdale-ben, amelyben arra kérte a rabbit, hogy "próbáljon meggyőzni" egy utahi bírót, hogy ejtse a vádakat egy másik bírósági ügyével kapcsolatban." A férfi ellen egyébként már több eljárás is indult fenyegetőzés miatt.

A szövetségi tisztviselők szerint az e-mailben az állt:

"Ha nem használod a befolyásodat, hogy helyrehozd ezt a rosszat, akkor ma este, szombat éjfélkor kivégezlek téged és minden más zsidót [sic], akit csak találok"

– majd folytatta:

"Ha a továbbiakban is kommunikálni kíván velem, csak személyesen vagyok hajlandó találkozni

Gary Restaino, ügyész az esettel kapcsolatban kijelentette:

"Nem toleráljuk azokat, akik fenyegető üzeneteket küldenek zsidó hitközségi vezetőknek vagy bármely más embernek Amerikában"
"Továbbra is élni fogunk ügyészi mérlegelési jogkörünkkel, és erőforrásainkat a fenyegetési ügyek feljelentésére fogjuk fordítani itt, Arizonában"

– tette hozzá.

Legfrissebb