Ugrás a tartalomra

Kormányzati appon kell regisztrálni a kínai keresztényeknek az istentisztelet előtt

A kérelmezőknek személyes adatokat kell megadniuk.

Photo by Priscilla Du Preez / Unsplash

A China Aid keresztény segélyszervezet szerint a kínai Henan tartományban a keresztényeknek regisztrálniuk kell egy kormányzati alkalmazáson, hogy részt vehessenek az istentiszteleteken.

A szervezet szerint Henan tartomány etnikai és vallási ügyekkel foglalkozó bizottsága egy "intelligens vallás" alkalmazást vezet be, amely minden hívő számára kötelezővé teszi az online foglalást, mielőtt templomokban, mecsetekben vagy buddhista templomokban részt vehetnének az istentiszteleteken.

A jótékonysági szervezet szerint a kérelmezőknek személyes adatokat kell megadniuk, beleértve a nevüket, a kormányzati azonosító számukat, a telefonszámukat és a címüket, mielőtt foglalhatnának helyet az istentiszteletre. A szervezet attól tart, hogy az idősek nehezen tudnak majd mit kezdeni a technológiával, és emiatt lemaradnak az istentiszteletekről. Azoknak, akiket beengednek az istentiszteletre, meg kell mérniük a testhőmérsékletüket is.

A China Aid szerint az alkalmazás a kommunista kormány (KKP) azon törekvésének része, hogy a hívőkről való adatgyűjtéssel irányítsa a vallást.

"Ezek az irányítási intézkedések nem a vallásos emberek vallási jogainak védelmének szándékából fakadnak, hanem inkább politikai célok elérésének eszközei"

-mondták.

A Henanban élők mintegy hat százaléka keresztény, ezzel Kína egyik legnagyobb keresztény népessége. Hat évvel ezelőtt a hatóságok leromboltak egy katolikus templomot a tartományban, mivel azt illegális építménynek minősítették, és több tucat embert letartóztattak.

A China Aid 2022-es, a kínai keresztényüldözésről szóló jelentése szerint a KKP az egész szárazföldön fokozta a keresztények és az egyházak elleni támadásokat, az üldözés számtalan formáját, köztük a zaklatást és a fogva tartást is.

(Premier Christian News)

Legfrissebb