Ugrás a tartalomra

Ukrajna: Oroszország kitört az elszigetelődésből? - Stier Gábor

A Világnézet legfrissebb adásában Stier Gáborral beszélgettünk Oroszországról.

A Hit Rádió Világnézet című műsorunk legfrissebb adásában Stier Gábor, a Moszkvatér.com alapító főszerkesztőjével beszélgettünk többek között az új világrendről, és az orosz elnök koreai látogatásáról is.

Oroszország és Észak-Korea kapcsolata:

Putyin elnök látogatása Észak-Koreában, ahol Kim Jong-un segítséget ígért Oroszországnak, főként lőszerek formájában. Stier Gábor szerint ez a segítség jól jön Oroszországnak, de az orosz hadipar már így is több lőszert állít elő, mint Európa és az Egyesült Államok együttvéve.

"A koreai lőszerek nélkül, meg rakéták nélkül Oroszország már nem tudom hol lenne, és nem tudná folytatni a háborút."

Globális dél formálódása:

A globális dél formálódik egy Oroszország, Kína, Irán és Észak-Korea közötti szorosabb együttműködéssel. Ez a szövetség segíti Oroszországot a szankciók megkerülésében és a háború folytatásában.

"Tehát ez formálódik egy Moszkva-Peking-Teherán között és ehhez már én hozzávenném Phenjant is."

- emelte ki Stier Gábor.

Nyugat és Oroszország kapcsolata:

A nyugati világ, különösen az Egyesült Államok, aggodalommal szemléli az Oroszország és Észak-Korea közötti együttműködést, és az amerikai politikusok érzékenyen reagálnak Putyin ázsiai aktivitására.

"A nyugati média, vagy a nyugati politikusok, vezetőpolitikusok, Egyesült Államok, vezető európai politikusok finoman szólva nagyon kritikusan szólaltak meg annak kapcsán, hogy Putyin ilyen aktív ebben az ázsiai térségben."

- mondta Stier Gábor.

Legfrissebb