Ugrás a tartalomra

Ukrajna és Izrael nyomán kitörhet a harmadik világháború? - Kusai Sándor, Szomráky Béla

A Glóbusz című műsorunk legfrissebb adásában Kusai Sándorral és Szomráky Bélával elemeztük a harmadik világháború kitörésének lehetőségeit.

A Hit Rádió Glóbusz című műsorának legfrissebb adásában Kusai Sándor és Szomráky Béla elemzik a NATO szerepét az ukrajnai konfliktusban és annak kockázatait, valamint a geopolitikai feszültségek lehetséges következményeit.

A NATO szerepe és a harmadik világháború kockázata

A NATO növekvő részvétele az ukrajnai konfliktusban aggodalmat kelt a harmadik világháború potenciális kitörésével kapcsolatban. Kusai Sándor szerint, bár a közvetlen konfrontáció elkerülhető lehet, a folyamatos katonai támogatás és erődemonstráció komoly veszélyeket rejt.

"Ezt meg lehet csinálni úgy is, hogy nem váltjuk ki a harmadik világháborút."

- hangsúlyozta.

A globalizáció hatásai a politikára

A globalizáció növekedése és a technológiai fejlődés hatással van a politikai dinamikákra, különösen a hatalmi struktúrák és az információáramlás tekintetében. Szomráky Béla úgy véli, hogy ezek a változások radikális hatással vannak a nemzetállamokra és a nemzetközi kapcsolatokra.

"Az az illető színész most egy ilyen aktatáskát is hord, és lehetőleg lehet látni a könyökvédőket is, hogyha most színre lépne egy ilyen Commédia dell'arte előadásban, valójában itt leosztott szerepekről van szó."

- fejtette ki Szokráky.

Legfrissebb