Ugrás a tartalomra

Újabb őrület: házasság ellen lázítanak a hírességek

Szerintük a házasság a rabszolgasággal egyenlő.

jcomp/Freepik

Új trend ütötte fel a fejét a közösségi média platformokon, amelyben nők kritizálják a házasság intézményét és bátorítják a singli életmódra a követőiket - írja a Fox news.

A TikTok-on népszerűvé vált videón egy lány jegygyűrűt húz az ujjára, amint elképzeli a jövőjét egy boldogtalan háziasszonyként. Minden alkalommal, ahogy a gyűrű felkerül az ujjára egy újabb kép villan fel, amely a házasságot a rabszolgamunka modern kori formájaként festi le, a végén pedig lehúzza a gyűrűt a WC-n.

Egy réslet a fent amlített videóból . Kép forrása: Youtube


Egy másik videón pedig a látható, amint egy TikToker arról beszél, hogy milyen nagy örömökkel jár még 29 évesen is szinglinek lenni. A videóban beszámol arról, hogy házasság és gyermekek nélkül bármikor lerészegedhet, Beyonce koncertekre járhat, aludhat, és nézheti a valóságshow-kat.

A videóra akkor figyeltek fel, amikor Matt Walsh, konzervatív kommentátor közétette a klippet és azt mondta:

"Az élete nem a családja és a gyerekei, hanem a tévéműsorok és a popsztárok körül forog. A legrosszabb az, hogy túl ostoba ahhoz, hogy felfogja, mennyire lehangoló ez."

A legújabb őrületre a hollywoodi sztárok is ráugrottak és a házasság buktatóira figyelmeztetik rajongóikat.

Emily Ratajkowski, modell és színésznő például a válásról áradozott és azt mondta a rajongóinak:

"Nem hiszem, hogy van annál jobb, mint amikor a harmincas éveidben vagy... és kipróbáltad ezt a házas fantáziát, és rájössz, hogy talán nem is olyan jó, mint amilyennek látszik."

Lilly Singh, indiai-kanadai YouTuber, televíziós műsorvezető, komikus, író és színésznő azt mondta a közönségnek:

"Ne mondogasd a lányoknak, hogy a legnagyszerűbb dolog, amit valaha is tenni fognak az életben, az a házasság."
Photo by Jonathan Borba / Unsplash

A Fox News beszámolói szerint ezek a videók jól tükrözik a házassággal kapcsolatos hozzáállás változását, az Egyesült Államokban, különösen a fiatalabb körökben. A legutóbbi népszámlálási adatok azt mutatják, hogy a házasságkötési arány Amerikában egyre csökken. 2021-ben 14,9 volt a tíz évvel ezelőtti 16,3-as aránnyal szemben, és a magány is egyre fokozódik.


A jelenségről Ben Shapiro, amerikai közszereplő, író, a Daily Wire nevű konzervatív híroldal alapítója és szerkesztője is kifejtette a véleményét.

"Amikor a nők azt az üzenetet terjesztik, hogy nincs szükségük férjre, se gyerekekre, se célokra, nincs szükségük gyülekezetre, s sem közösségre, és semmilyen ilyen jellegű dologra (...) akkor végül magányosak lesznek és tele lesznek megbánással."

Legfrissebb