Ugrás a tartalomra

"Egy újabb 9/11 felé tartunk"- ISIS tagok jutottak át a mexikói határon

Los Angelesben, New Yorkban és Philadelpfiában csaptak le rájuk.

Kép forrása: oann

Egyre nagyobb a félelem, hogy a déli határon kialakult migránsválság veszélyezteti Amerika nemzetbiztonságát, miután letartóztattak nyolc, az ISIS-szel kapcsolatban álló feltételezett terroristát.

Nyolc tádzsikisztáni állampolgárt tartóztatott le az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámügyi Hatósága (ICE) az FBI Közös Terrorizmus Elleni Munkacsoportjával együttműködve New Yorkban, Los Angelesben és Philadelphiában az elmúlt napokban.

"Az a tény, hogy ez a nyolc ISIS-gyanús személy átjutott a déli határon, tényleg egy paródia"

- mondta Dana Pittard nyugalmazott amerikai vezérőrnagy a Fox & Friends szerdai adásában.

Mind a nyolc személy illegálisan lépte át az Egyesült Államok déli határát, és a művelethez közel álló szövetségi forrás szerint az Egyesült Államok Vám- és Határvédelme (CBP) vagy a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) kezdetben nem talált rájuk vonatkozóan terhelő információt az ellenőrzés során.

"Ez ijesztő, és egy újabb 9/11 felé tartunk"

- mondta Robert Holden New York-i demokrata tanácsos.

"Megjósoltam ezt, szerintem biztonságos határra van szükségünk. Tudnunk kellene, hogy kik jönnek az országunkba, de nem tudjuk. Migránsok és illegális bevándorlók milliói jutottak át. Szóval ez egy olyan helyzet, amivel gyakorlatilag borotvaélen táncolunk."

Pittard azt mondta, hogy az FBI Közös Terrorizmusellenes Munkacsoportja figyelemmel kísérte ezeket az egyéneket, majd az ICE le tudta tartóztatni őket.

"Az ISIS-K terrorszervezetként rendkívül veszélyes, ezért mindannyiunknak ébernek kell lennünk"

- figyelmeztetett Pittard, valamint hangsúlyozta:

"Tényleg mindenkinek figyelnie kell a saját közösségében minden gyanús tevékenységre, és tájékoztatni kell a bűnüldöző szerveket, a rendőrséget mindenről, ami gyanúsnak tűnik."

A New York Post beszámolója szerint a nyomozás része volt egy lehallgatás, amelyből kiderült, hogy az egyik most letartóztatott személy bombákról beszélt.

Christopher Wray, az FBI igazgatója a múlt héten a szenátus költségvetési albizottságának ülésén arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokban egyre nagyobb az aggodalom egy "összehangolt" terrortámadással kapcsolatban .

Wray elmondta, hogy egy olyan támadástól tartanak, mint amilyet az ISIS-K hajtott végre egy oroszországi koncertteremben márciusban.

(Fox)

Legfrissebb