Ugrás a tartalomra

Új törvény Kaliforniában: elvehetik a gyereket, ha a szülő nem támogatja transznemű kezelését

Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom aláírt és törvénybe iktatott egy törvényjavaslatot, amely szerinte védi a transznemű gyermekeket, de a kritikusok szerint lehetővé teszi, hogy az állam átvegye az államon kívüli kiskorúak felügyeletét, akiknek szülei ellenzik a transznemű kezelést - számolt be a Christian Headlines.

A szóban forgó törvény Newsom és támogatói szerint Kaliforniát úgynevezett „menedékké” tenné azon gyermekek számára, akiknek államai korlátozzák a transznemű kezeléseket, vagy akiknek a szülei ellenzik az ilyen kezeléseket. Legalább négy állam fogadott el olyan törvényt, amely betiltja a pubertás blokkolókat, a hormonokat és/vagy a gyermekek bevonásával végzett nemváltoztató műtéteket.

Newsom csütörtökön aláírta a törvényjavaslatot, mondván, hogy „biztosítani fogja, hogy ezek a gyerekek és családjaik kereshessék és megkaphassák a számukra szükséges orvosi és mentális egészségügyi ellátást”.

De az új törvény ellenzői, köztük az Alliance Defending Freedom és a California Family Council   rámutatnak a szöveg olyan nyelvezetére, amely lehetővé teszi az állami bíróságok számára, hogy átvegyék a más államokból érkező gyermekek felügyeletét.

"Ebben az államban a bíróság ideiglenes sürgősségi joghatósággal rendelkezik, ha a gyermek ebben az állapotban van, és a gyermeket elhagyták, vagy vészhelyzetben szükséges a gyermek védelme, mert a gyermek nem tudott nemi hovatartozást igazoló egészségügyi ellátást igénybe venni. vagy a nemet megerősítő mentálhigiénés ellátást kapni”

– áll az új törvény szövegében.

A törvényjavaslat jogalkotói összefoglalója szerint a törvényjavaslat „felhatalmazná a bíróságot arra, hogy ideiglenes joghatóságot vállaljon, ha egy gyermek nem részesülhet a nemet megerősítő egészségügyi ellátásban”.

A Szabadságvédő Szövetség (ADF) szerint a törvény „sérti a szülői jogokat”, és „valószínűleg alkotmányellenes”.

"[Ez] elrejtené az orvosi információkat a szülők elől, megkönnyítené a gyermekek felügyeleti jogának megvonását saját szüleiktől, és megtagadná a család székhelye szerinti állam bíróságaitól azt a lehetőséget, hogy joghatóságot gyakoroljanak az ügyben"

- állítja az ADF.

„Valószínűleg alkotmányellenes, mert megsérti az Egyesült Államok alkotmánya által garantált alapvető szülői jogokat”

– írták elemzésében, amelyet azelőtt tettek közzé, hogy Newsom aláírta a törvényjavaslatot.

„Valószínűleg számos szövetségi törvényt is sért, beleértve azokat is, amelyek az államok közötti udvariasságra és a gyermekek felügyeleti jogának meghatározására vonatkoznak. A törvényjavaslat valószínűleg megbukna, ha megtámadják a bíróságon, és szükségtelenül pazarolná az adófizetők pénzét”

-írták.

(Christian Headlines)

Legfrissebb