Ugrás a tartalomra

Trump: "Az evangéliumi vezetők hűtlenek, mert semlegesek"

Kifogásolta, hogy nem akarnak belefolyni az amúgy is káosszal telt republikánus politikába.

Donald Trump volt elnök egy új interjúban azt állítja, hogy az evangéliumi vezetők hűtlenek azzal, hogy semlegesek maradnak a 2024-es versenyben, miután 2016-ban és 2020-ban is őt támogatták.

Trump a megjegyzéseket David Brody-nak adott interjúban tette, aki arra kérte, hogy nyilatkozzon "prominens evangéliumi vezetőkről", akik "még nem hajlandóak elkötelezni" magukat Trump támogatása mellett. Brody Robert Jeffress dallasi lelkészre utalt, aki novemberben azt mondta, hogy "a Republikánus Párt polgárháború felé tart", és ő semleges maradna a 2024-es jelöltségért.

"Ez a hűtlenség jele"

- mondta Trump.

"A politika világában nagy a hűtlenség. És ez a hűtlenség jele, mert senki nem tett többet az életpártiakért, mint Donald Trump"

-tette hozzá.

"Három olyan legfelsőbb bírósági bírót állítottam, akik mindannyian a Roe v. Wade megsemmisítése mellett szavaztak"

- mondta Trump.

Az életvédők Trump szerint nem harcoltak elég keményen a 2022-es választásokon, amikor a demokraták megtartották a szenátust, és a vártnál jobban teljesítettek a képviselőházban.

"Egy kicsit csalódott voltam"

- mondta az életvédőkről.

"Sokan közülük nem harcoltak, vagy nem igazán voltak ott, hogy harcoljanak, és ez felélénkítette a demokratákat. Nincs senki, aki többet tett volna a mozgalomért, mint én, és ez magában foglalja az evangéliumi keresztények mozgalmát és az életpártiakat"

-emelte ki.

A Massachusetts Amherst Egyetem múlt héten közzétett, a republikánus szavazói körében végzett új országos felmérése szerint Ron DeSantis floridai kormányzó 51-49 százalékkal vezet Trump előtt a párt jelöltségéért folytatott két jelölt közötti versenyben. Ha a többi jelöltet is beleszámítjuk, Trump 37-34 százalékkal vezet DeSantis előtt.

A RealClearPolitics közvélemény-kutatási átlaga szerint a Biden elnökkel való hipotetikus megmérettetésben Biden 1,5 ponttal vezet Trump előtt. DeSantis a közvélemény-kutatási átlagban 1,3 ponttal vezet Biden előtt.

Közben Trump azt mondta, hogy szerinte az életpártiaknak a választások megnyerése érdekében támogatniuk kellene a nemi erőszak, a vérfertőzés és az olyan esetek esetében alkalmazandó kivételeket, amikor az anya élete veszélyben van.

"Ronald Reagan, én és mások ... hittünk a kivételekben"

- mondta Trump.

(Christian Headlines)

Legfrissebb