Ugrás a tartalomra

Transznemű szépségkirálynő? Ez már Bochkor szerint is túlzás

Keményen fogalmazott a műsorvezető.

Bochkor Gábor - fotó:femcafe.hu

A napokban vált felkapottá a hír, mely szerint Hollandiában egy magát transznemű nőként azonosító férfit választottak az ország szépségkirálynőjévé. A híres magyar rádiós műsorvezető is elmondta, mit gondol erről az esetről.


Ahogyan arról a Hetek is beszámolt, az idei "Miss Nederland" szépségversenyen Rikki Valerie Kolle, egy 22 éves transznemű modell-színész lett a szépségkirálynő, azonban nem mindenki tört ki örömujjongásban a hír hallatán.

A híres magyar rádiós műsorvezető, Bochkor Gábor például meglehetősen éles kritikát fogalmazott meg a hír hallatán. - számol be az index.

"Na jó, itt kezd megint problémám lenni ezzel. Én tényleg a világ legtoleránsabb csávója vagyok, de a miss az már a nemét jelzi. Azt nem lehet megerőszakolni egy transznemű személlyel. Ez nem fér bele. Akkor a Mr. Olympiára is majd mehet egy kigyúrt nő? Ezt szét kell választani!"

– hangzott el a Retro Rádió reggeli műsorában hétfőn, amelyben azt is elmondta, hogy szerinte az ilyen szépségversenyek arról híresek, hogy a "nőiesség nagyon sok formáját mutatják be".

"Ha kiveszed belőle a nőt, ez mind összeomlik"

– tette hozzá Bochkor.

"Ez nem emberszépségverseny, hanem szépségkirálynő verseny"

– emelte ki a műsorvezető.
Legfrissebb