Ugrás a tartalomra

Tragédia: keresztény anyjával végzett egy ugandai muszlim férfi

Nem volt hajlandó visszatérni az iszlám vallásra.

Kép forrása: The week


Egy kelet-ugandai muszlim férfit azzal gyanúsítanak, hogy a múlt héten megölte az édesanyját azzal, hogy rovarirtót tett az ételébe, amiért az nem volt hajlandó elhagyni keresztény hitét - mondta egy rokona.

Az 50 éves Sulaina Nabirye a Kamuli körzetben lévő Kamuliból február 10-én tért át a keresztény hitre, azonban 31 éves fia megpróbálta rábeszélni, hogy térjen vissza az iszlámhoz - mondta a rokon, akinek nevét biztonsági okokból nem közöljük.

"A Ramadán hónap alatt panaszkodott arra, hogy a fia nyomást gyakorolt rá, hogy ne járjon többé templomba, és térjen vissza az iszlámhoz, mivel imámnak készül a Bugembe mecsetben"

- mondta a rokon.

"Amikor a nő nem volt hajlandó visszatértni az iszlámra, a fiú nem látogatta többé, és azzal fenyegetőzött, hogy üldözni fogja, sőt megöli."

Nabirye félelmei miatt a fent említett forrás gyakran látogatta, imádkozott vele és bátorította, hogy ellenálljon a fenyegetéseknek.

"Békét és örömöt kapott, és a lelkész prédikációi bátorították"

- mondta a forrás.

A fenyegetések Nabirye fiától, Arajabu Mukiibitől a ramadán alatt fokozódtak, és a forrás jelen volt, amikor Mukiibi április 9-én meglátogatta Nabirye-t, hogy közölje vele, hogy a felesége vacsorát készít nekik.

"Este 7 órakor jött az étellel, amit odaadott nekünk, és elment"

- mondta a rokon.

"Imádkoztam és böjtöltem, ezért nem ettem meg az ételt. Röviddel az étel elfogyasztása után Sulaina-nál jelentkeztek az ételmérgezés tünetei. Megpróbáltam, amit tudtam, de a helyzet egyre rosszabbodott, hívtam egy közeli klinikai tisztet, aki gyógyszerekkel érkezett. Megpróbálta infúzióra tenni, de minden hiába volt".

Nabirye még aznap éjjel, április 10-én hajnali 2 órakor meghalt. A rokon keserves sírása és jajveszékelése Nabirye halála miatt riasztotta a szomszédokat, akik átjöttek, hogy értesüljenek a tragédiáról.

A forrás bevizsgáltatta az ételt egy orvosi klinikán, és kiderült, hogy metanolt tartalmazott, egy mérgező alkoholt, amelyet ipari oldószerként és növényvédőszerként használnak.

"A fia nem jött segíteni az édesanyjának"

- mondta a rokon.

"Ő és a felesége, akik a közelben laktak, nem jelentek meg. Ebből arra következtettem, hogy ő tervelte ki a mérgezést".

A helyiek elítélték Mukiibit, amiért állítólag kioltotta édesanyja életét, és bosszút esküdtek - mondta a forrás. A rokonok azt tervezik, hogy feljelentést tesznek a rendőrségen.

(CP)

Legfrissebb